VIDEO Un europarlamentar austriac laudă roşiile româneşti: Sunt fantastice. Nu ştiu dacă aţi văzut cum se cultivă roşiile în Olanda, de aceea nu au gust

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Waitz Captură video DIGI 24
Thomas Waitz Captură video DIGI 24

Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a lăudat roşiile româneşti, în emisiunea "În faţa ta", de la Digi 24. Waitz a explicat şi de ce roşiile de import "nu au niciun gust".

Marile magazine sunt pline cu roşii de import, iar cine a cumpărat măcar o dată astfel de legume poate confirma că cele mai multe "nu au niciun gust", în ciuda aspectului lor apetisant.

Învitat în emisiunea „În faţa ta", de la Digi24, europarlamentarul austriac Thomas Waitz a confirmat că şi austriecii se confruntă cu aceeaşi problemă şi a declarat că cele mai multe roşii provin din Olanda. Waitz a explicat şi cum sunt acestea cultivate.

„Da. Şi noi avem produse de acest fel în magazine, cele mai multe sunt produse în Olanda. Nu ştiu dacă aţi văzut cum cultivă roşii acolo. Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roşii bune, roşiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc..., producţia pe metru pătrat este uriaşă, dar poţi atinge astfel de perfomanţă doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obţin produse complet golite de calităţile naturale. Şi de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul în interviul pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roşie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piaţă locală din România şi „au fost fantastice”, potrivit digi24.ro. 

„Ceea ce am observat în mai multe ţări, şi în Olanda, Belgia, Germania, ţările scandinave, este că oamenii au început să înţeleagă că roşiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar şi în marile lanţuri de magazine, multe soiuri diferite de roşii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani. Roşii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendinţe evoluează şi asta le oferă şanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roşii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roşiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunităţi comerciale, inclusiv pentru ţări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Întrebat dacă găseşte roşii româneşti sau alte produse româneşti în Austria, europarlamentarul nu şi-a amintit decât de caşcavalul afumat românesc, care „uneori” se găseşte în magazinele din Austria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite