VIDEO Drama unei românce, subiectul unui film difuzat de BBC: „Era murdară, cu vânătăi, slabă. Nu vă mai temeţi să puneţi întrebări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BBC a difuzat un film inspirat din drama unei românce care a fost răpită în plină zi pe o stradă din Londra şi dusă în Irlanda de Nord, unde a fost forţată să devină sclavă sexuală.

Ana, intrepretată de actriţa Anca Dumitra, a fost răpită de pe o stradă din capitala Marii Britanii. Odată ajunsă în mâinile răpitorilor, realitatea ei devine brutală. Deposedată de bunuri şi acte, ameninţată cu uciderea mamei, femeia este nevoită să primească primul client, după care este violată de şeful grupului de proxeneţi, scrie express.co.uk.

A stat în captivitate timp de zece luni, fiind obligată să lucreze în mai multe bordeluri, abuzată şi violată în repetate rânduri.

Cu toate că apare plină de vânătăi într-un loc public, femeia este total ignorată de către cei prezenţi.

Acest film, numit „Doing Money“, face parte din seria „Why Slavery?“ şi este difuzat într-un context de intensificare a traficului de carne vie în Marea Britanie.

Cred că Ana ar spune: «Cum se poate ca oamenii să nu fi observat?» Ana era murdară, cu vânătăi, slabă, părea că nu mai există... Încercaţi să observaţi lucrurile şi să nu vă mai temeţi să puneţi întrebări“, spune scenarista filmului, Gwyneth Hughes, citată de express.co.uk.

La rândul său, producătorul executiv, Alex Crooke, speră ca „povestea Anei să dea o voce tuturor femeilor care au trecut prin această experienţă“.

BBC notează că „Doing Money“ este o dramă unică, sfâşietoare, un thriller tensionat şi provocator, cu o perspectivă puternică ce trage un semnal de alarmă asupra sclaviei moderne care se ascunde la vedere.

Rolul principal în drama BBC este jucat de actriţa Anca Dumitru, devenită celebră graţie portretizării personajului Geanina din serialul „Las Fierbinţi“, în timp ce actorul irlandez Allen Leech, cunoscut dintr-un alt serial celebru, „Downton Abbey“, joacă rolul detectivului care a ajutat-o pe româncă să scape de cei care o ţineau prizonieră. Din distribuţie mai fac parte şi alţi actori români - Alec Secăreanu, Dragoş Bucur, Cosmina Stratan, Voica Oltean şi Alina Şerban. 

Anca Dumitra a mărturisit că cea mai dificilă parte a fost că este o poveste reală: „Se putea întâmpla oricui, chiar şi mie. Acest aspect este cel mai important, este o poveste de viaţă reală“, a declarat actriţa pentru Cosmopolitan. Despre personajul ei, românca a mai declarat pentru BBC Two: „Ana este cu adevărat o persoană remarcabilă, cineva care a supravieţuit unui abuz nesfârşit cu determinare şi curaj, o eroină din viaţa reală. Am fost profund emoţionată de povestea ei şi este o onoare să o interpretez“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite