VIDEO Doi români au fost eliberaţi din sclavie în Marea Britanie. "Erau raşi în cap şi puşi să doarmă în staulele cailor sau chiar în cuşti pentru câini"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre barăcile în care erau ţinuţi sclavii
Una dintre barăcile în care erau ţinuţi sclavii

Douăzeci şi patru de persoane, inclusiv români, erau sechestrate într-o tabără de nomazi din regiunea britanică Bedfordshire, cazul fiind descoperit în cursul unui raid al poliţiei, informează BBC News online.

Patru persoane suspectate de exploatarea acestor persoane au fost arestate după descinderea efectuată la o tabără de nomazi din zona Leighton Buzzard. Cele 24 de persoane ţinute în condiţii insalubre în tabăra de nomazi, unde erau obligate să muncească, sunt britanici, români şi polonezi, conform poliţiei.

Se pare că multe dintre aceste persoane erau ţinute în tabăra de nomazi chiar şi de 15 ani.

Persoanele arestate au fost reţinute pentru delicte prevăzute în Actul pentru combaterea Sclaviei. În cursul raidului, la care au participat aproximativ 100 de poliţişti, în tabăra de nomazi au fost găsite arme, droguri şi bani.

 "Persoanele găsite în tabăra de nomazi aveau o sănătate precară şi trăiau în condiţii incredibil de mizere. Avem indicii că mulţi erau trataţi ca sclavii, unii de doar câteva săptămâni, iar alţii chiar de 15 ani", a declarat detectivul de poliţie Sean O'Neil. "Li se promiteau 80 de lire pentruo zi de muncă, însă ajungeau într-un fel de lagăr unde erau raşi în cap şi puşi să doarmă în staulele cailor, rulote vechi sau chiar cuşti pentru câini", a mai spus el.

"Sclavia sau munca forţată este o realitate cotidiană în Marea Britanie", a declarat Klara Skrivankova de la organizaţia Anti-Slavery Internation.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite