VIDEO Deputatul Mircia Muntean, trimis în judecată după ce a provocat un accident rutier în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Mircia Muntean a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului General pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Asta după ce, în luna octombrie a anului trecut, a provocat un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 30 octombrie 2014, „organele de poliţie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecţia semaforizată dintre stada Zarandului şi stada Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva”.

Ulterior, din probele administrate în cauză, spun anchetatorii, a reieşit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla. Ulterior a fugit.

Muntean a fost descoperit, după circa 20 de minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere. El a fost dus la locul accidentului de către un poliţist.

În urma efectuării analizelor de sânge s-a descoperit că deputatul avea o alcoolemie de 1,30  grame ‰ la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 grame ‰ la cea de-a doua probă.

Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al Intitutului Medico - Legal Timişoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, Mircea Muntean ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 game ‰”. 

„Actul medico-legal mai menţionează că s-a constatat o neconcordanţă între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum şi valorile certe stabilite la analiză, neconcordanţă ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat”,mai spun anchetatorii.

Dosarul urmează să fie soluţionat de magistraţii Curţii Supreme.

Condamnat într-un alt dosar

Deputatul Mircia Muntean a fost condamnat în urmă cu un an, printr-o sentinţă definitivă a magistraţilor de la Curtea Supremă, la patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şase ani, şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. 

Infracţiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegală a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care actualul deputat Mircia Muntean a aprobat-o în 1999, în vremea în care era primar al municipiului Deva. El şi-a păstrat însă locul în Parlamentul României.

Citiţi şi:

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, în prezent deputat PSD, a fost implicat în această seară un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit, cu faţa plină de sânge. Mircia Muntean era băut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat încă de IPJ Hunedoara.

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite