VIDEO Delir anti-islamic în Piaţa Universităţii. „Îi vreţi în România?“ „Nuuuu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot felul de oameni au venit să-şi spună îngrijorarea faţă de islamizarea Româniai
Tot felul de oameni au venit să-şi spună îngrijorarea faţă de islamizarea Româniai

Aproape 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un miting organizat de Asociaţia Noua Dreaptă. Oamenii şi-au exprimat dezacordul faţă de construirea unei moschei în Bucureşti, pentru că, spun ei, acest lucru va duce la „o invazie a populaţiei islamice în România“

Bătrâni fără dinţi în gură, femei paşnice cu icoanele la piept, tineri din galeriile de fotbal înfăşuraţi în steagul României s-au adunat sâmbătă după-amiaza la scuarul fântânii de la Facultatea de Arhitectură, să protesteze faţă de construirea Mega-Moscheii în Bucureşti şi faţă de cotele de imigranţi impuse de Uniunea Europeană pentru ţara noastră.

Între o cruce dedicată eroilor căzuţi la Revoluţie şi o reclamă la o companie de produse IT, „Big Day Today“ (n.r. – Azi, o zi mare), protestatarii gălăgioşi au fluturat steaguri naţionale şi au scandat lozinci, înălţând pancarte cu mesajul: „Nu vrem mega-moschee în Bucureşti“. Pe alte bannere, era înfăţişată o caricatură a lui Victor Ponta, care-l arăta cu un turban pe cap, iar dedesubtul său, scris mare: „Ponta-turcitu', plagiator şi corupt“.

Mitingul organizat de membrii organizaţiei Noua Dreaptă (o grupare non-politică de extremă dreapta) s-a dovedit a fi mai mult o instigare la ură şi teroare, susţinut, cu aceeaşi înflăcărare, de protestatarii prezenţi. Strânşi în jurul liderilor, oamenii au tresărit la fiecare întrebare sau îndemn din partea organizatorilor. Când mesajul lor se împrăştia către mulţime, protestatarii răspundeau înapoi cu îndârjire. Ca într-un concert cu public isteric. „Îi vreţi în România? – Nuuuuu!“. „Mai tare: Îi vreţi în România? – Nuuuuuuu“.

„Ne vor pângări femeile!“

„Refugiaţii, care sunt de fapt hoarde de musulmani, vin cu un singur scop: să islamizeze Europa! Trebuie să stopăm islamizarea României!“, a spus Cătălin Dănoiu, un bărbat bărbos, care se recomandă drept unul dintre liderii Noii Drepte.

Cei de la Noua Dreaptă au acuzat Guvernul că încalcă legea şi nu respectă Constituţia României, repetând de trei ori o frază din articolul 3, anume că: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine“. Cătălin Dănoiu a spus că România nu va primi 6.000 de imigranţi, ci peste 100.000. Susţine că are date sigure. Oamenii s-au speriat auzindu-l. „Să-i ia Ponta acasă!“, au strigat pensionarii. Agitatorul bărbos a mai spus că 20% din refugiaţi sunt analfabeţi şi că ne vor pângări femeile, întrucât „musulmanii consideră că femeile albe sunt curve“.

Un protestatar tatuat cu litere arabe

Membrii organizaţiei au cerut autorităţilor şi „o dezbatere publică serioasă pe această temă“, pentru ca bucureştenii să se exprime cât se poate de democratic în cadrul unui referendum local dacă sunt sau nu de acord cu construirea unei moschei de mari dimensiuni şi i-au invitat pe cei prezenţi să semneze pentru asta. Printre oamenii care aşteptau să-şi treacă numele pe listă, un tânăr înveşmântat cu un tricou al echipei naţionale de fotbal agita un steag naţional. Pe ceafă i se zărea un tatuaj cu câteva litere arabe. Acum câţiva ani - a spus el -  şi-a tatuat zodia cu caractere arabe. A făcut-o aşa, la mişto: „Am fost prost, n-am ştiut că o să vină problema cu Mega-Moscheea peste noi. Acuma nu mai am ce să fac“.

„Aceşti rătăciţi ce caută «trai pe vătrai»“

Microfonul a fost plimbat la mai mulţi lideri ai manifestaţiei, aceştia fiind din când în când bătuţi pe umeri de babe care le şopteau să zică ceva şi de pensiile lor mici. Bogdan Grama, un bărbat care se prezintă drept reprezentantul tinerilor creştin-ortodocşi, a deschis seria discursurilor cu o poezie-pamflet pentru musulmani. A scris-o chiar el. Iată câteva versuri:

Stop refugiaţilor musulmani ce vor islamizarea Europei! Vai!
Ei vin în România cu război şi o „bătaie ruptă din (se)rai“
Noi ştim că ei nu ascultă al Sfintei Scripturi blând şi smerit grai
Şi nici nu poartă ca armă Sfânta Cruce în al lor păgânesc strai,
Ci doar prin Jihad ei râvnesc să dobândească cel mai dulce trai.
Deşi fug de război, ei vin ca să ne cucerească şi tot ei cer parai
Ei vor ca în curând să ne închinăm lui Allah şi Mahomed, musai!
Am dragoste şi milă pentru aceşti rătăciţi ce caută „trai pe vătrai“
Vreau binele lor veşnic şi să-L cunoască pe Hristos, nu ca pe crai,
Mă rog să accepte Ortodoxia, ca fraţi în pace către Rai!

Grama a venit la miting purtând pe cap un fes grecesc cu 12 cruci bizantine „stilizate fiecare în formă de inimioară“.

„Vrem arme!“

Discursurile au fost din ce în ce mai radicale. Grama a fost urmat de Vasile Zărnescu, care s-a recomandat ziarist independent, sociolog şi ofiţer SRI în rezervă. Bărbatul a spus - atenţie! - că trebuie să ne pregătim de „apărarea ţării în ilegalitate, pentru că statul român nu ne mai apără“. „Vrem arme“, a strigat un pensionar, aţâţat de discursul lui Zărnescu.

Cei mai mulţi dintre participanţii prezenţi la protest erau de părere că ideea Mega-Moscheii este în strânsă legătură cu valul de refugiaţi care s-a revărsat peste bătrânul continent. Oamenii cred că „intenţia Bruxelles-ului“ este să vină cât mai mulţi în Europa (nu pot explica de ce ), alţii spun că e mâna Americii, care vrea să slăbească Uniunea Europeană, unii aiurează poetic despre „începutul sfârşitului“, pe când conspiraţioniştii nu se feresc să ia în considerare că refugiaţii sunt, de fapt,  „acoperiţi ISIS“.

„Pentru siguranţa nepoţelului meu...“

Un bărbat cu o cravată model - steagul României - spune că îşi doreşte linişte şi pace în ţara pe care o iubeşte: „N-am nimic cu aceşti oameni, dar s-a dovedit clar că printre ei sunt şi inşi care ne vor răul. Mă tem pentru siguranţa nepotului meu, care se va urca în metrou şi va da peste un personaj din ăsta... care i-a zis lui Marele Allah că va avea şapte vieţi dacă aruncă cu o bombă! Demenţi! “.

Lângă el, o femeie îmbrăcată în ie spune că a trecut prin momente de groază. Susţine că a fost în Madrid în ziua atentatelor teroriste din 2004 şi că de atunci s-a speriat foarte tare de musulmani. „Puteau să mă ucidă şi pe mine la Atocha“. O altă femeie urla că nu vrea musulmani în România întrucât a fost pe tanc la Revoluţie şi tot degeaba: „Eu sunt femeia de pe tanc! Am gaură în cap de la golanţele Revoluţiei. M-am săturat de terorişti. Nu mai vreau şi terorişii ăştia!“. Femeia de pe tanc întreţinea atmosfera cu un fluier portocaliu.

Un bărbat mai puţin radical s-a arătat înţelegător cu alte naţionalităţi dar, spunea el, „nu ne permitem să-i creştem şi p-ăştia. N-avem de unde, noi... vai de capul nostru“. Femeia de pe tanc şi-a făcut loc în discuţie şi a preluat ideea, urlând: „Să-i ajute americanii şi ţările bogate. Noi suntem săraci. Avem prea mulţi handicapaţi în ţara noastră!“.

La final s-a spus rugăciunea  „Tatăl nostru“, s-a cântat în cor Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi s-a plecat către metrou. Toate trenurile au ajuns în siguranţă la destinaţie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite