VIDEO Dacia Duster, rezultat surpriză la ultimul test de accident NCAP

VIDEO Dacia Duster, rezultat surpriză la ultimul test de accident NCAP

Foto Captuă Youtube

Dacia Duster a primit patru stele la cel mai recent test de accident realizat în luna octombrie de Latin NCAP. Mai exact, punctajul obţinut la capitolul „protecţia pasagerilor adulţi” a fost de 10,68 (din maximul de 16,00) la impactul frontal şi de 14,33 (din maximul de 16,00) la impact lateral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform analizei realizate după test, la impact frontal, pasagerii au fost bine protejaţi în zona capului şi a gâtului, iar zona toracică nu a avut de suferit datorită centurilor de siguranţă. Însă în cazul unui impact frontal, genunchii şoferului pot fi loviţi de partea inferioară a bordului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru pasager, dar numai în cazul genunchiului stâng. Pe de altă parte, tibiile şoferului şi pasagerului nu sunt în mare pericol la o tamponare frontală. În cazul unui accident lateral, şi şoferul şi pasagerul pot fi loviţi destul de serios în zona pieptului, dar maşina oferă o protecţie bună în zona capului, abdomenului şi pelvisului. În fine, la capitolul „protecţia copiilor”, cu toate că este dotat cu un sistem de prindere ISOFIX pentru scaunele speciale, noua Dacia Duster nu a depăşit trei stele, cu 28,50 puncte din cel mult 49.00. Cel mai adesea, în cazul unui accident, copii se pot lovi în zona capului şi pieptului.
 

Avariată destul de serios

 
După testare, specialiştii Latin NCAP au concluzionat că structura caroseriei Daciei Duster s-a avariat destul de serios şi nu ar mai fi rezistat unui al doilea impact, secundar, cum se înregistrează în unele accidente. Trebuie precizat că modelul testat nu a fost unul cu o dotare superioară în domeniul siguranţei fiind echipat numai cu două airbag-uri frontale, ABS şi ESC. 
 
Anul trecut, la alte teste de impact, cele realizare de Euro NCAP, Dacia Duster a obţinut un calificativ de trei stele. Concret, a oferit o protecţie de 71% adulţilor, 66% copiilor şi 56 % pietonilor. A pierdut totuşi mult pentru că nu are dotări ca sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, sistem de frânare automată pentru pietoni, trafic urban şi extraurban. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: