VIDEO Compozitorul Florin Bogardo ar fi împlinit astăzi 67 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Compozitorul Florin Bogardo  ar fi împlinit astăzi 67 de ani
VIDEO Compozitorul Florin Bogardo ar fi împlinit astăzi 67 de ani

Muzicianul român Florin Bogardo (foto) a încetat din viaţă în urma unui infarct, ieri, la Spitalul Matei Balş din Capitală. Florin Bogardo ar fi împlinit astăzi 67 de ani.

Mai citeşte:
VIDEO Cunoscutul compozitor Florin Bogardo a murit

Cunoscut în special pentru muzica de pe coloanele sonore ale unor filme precum „Liceenii“ sau „Declaraţie de dragoste“, Florin Bogardo a fost un om care a preferat discreţia în ceea ce-l priveşte.

Acum un an, un incendiu i-a devastat studioul de înregistrări pe care îl avea acasă. „Nu e cazul să vorbim acum! Am trăit în discreţie şi tot aşa vrem să şi murim“, le-a spus acesta reporterilor tabloidului „Click!“ prezenţi la faţa locului.  

De-a lungul carierei sale a compus peste 300 de piese de muzică uşoară, majoritatea dintre acestea pe versurile poeţilor români pentru care avea o predilecţie: Eminescu, Blaga şi Marin Sorescu.

Melodiile sale au fost interpretate de artişti români precum Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu şi Mihaela Mihai, iar din 1972, Bogardo i-a încredinţat majoritatea melodiilor soţiei sale, Stela Enache.

Cele mai cunoscute cântece ale lui sunt „Ani de liceu“ şi „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii“.







Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite