VIDEO Camion cu orhidee pentru jandarmii care au „acţionat corect“ la mitingul diasporei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Săplăcan, militar în rezervă şi care în prezent are o afacere cu flori, a venit, luni, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei, pentru a aduce 200 de ghivece cu orhidee doamnelor din instituţie şi jandarmilor care au participat la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei, după cum informează cotidianul Libertatea.

Fostul militar, acum patronul unei florării, a decis să facă acest gest, împreună cu soţia sa, „pentru a le mulţumi jandarmilor care au acţionat profesionist la mitingul diasporei”, le-a declarat acesta jurnaliştilor de la Libertatea.

Căsătorit cu o belgiancă, Traian Săplăcan spune că, la astfel de evenimente, se pot face şi greşeli, însă, cunoscând cum acţionează şi forţele de ordine din ţara de origine a soţiei lui, este de părere că s-a acţionat legal la mitingul din 10 august.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma protestului din Piaţa Victoriei din seara zilei de 10 august, procurorii care instrumentează dosarul penal deschis în urma acestor evenimente au înregistrat 351 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit în forţă.

Carmen Dan a declarat că a primit raportul întocmit de Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu incidentele din 10 august. Potrivit ministrului, au fost identificate cinci cazuri de abuz de forţă din partea jandarmilor. În acelaşi timp, ministrul susţine că protestatarii paşnici nu s-au delimitat de huligani. „Dacă există o lege care permite jandarmilor să folosească gaze lacrimogene, nu există o lege care să permită protestatarilor să arunce cu pietre din pavaj”, a subliniat Dan.

Totuşi, Carmen Dan le-a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma incidentelor violente din Piaţa Victoriei şi a recunoscut că în Piaţa Victoriei au fost membri ai galeriilor de fotbal şi susţine că Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violenţe. „Iniţial s-a dorit să fie un protest legal, ulterior nu a fost asumat de nimeni. Nu a existat astfel un organizator care să-şi asume responsabilitatea legală”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite