VIDEO Avocatul fostului principe Nicolae: Avem dubii că decizia de retragere a titlului a fost semnată de Regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
principele nicolae

Avocatul Radu Enache, apărător al fostului principe Nicolae, a declarat, pentru Digi24, că nepotul regelui nu ar fi primit decizia în original prin care i-a fost retras titlul regal şi că are îndoieli că acest document ar fi fost semnat chiar de Regele Mihai.

Într-o intervenţie la postul Digi24, avocatul Radu Enache a spus:

„Decizia de retragere a titlului regal, Nicolae mi-a spus că nu i-a fost comunicată în original niciodată. Deci, eram curioşi să vedem dacă este semnătura fostului suveran. Nefiind un act administrativ nu îl putem ataca nici în contencios. Nicolae are acest dubiu, că nu ar fi fost acel decret semnat şi nu i-a fost comunicat în original”.

În altă ordine de idei, Nicolae Medforth Mills a scăpat de acuzaţiile de lovire în cazul incidentului de la reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia, potrivit news.ro.

 

„A rămas numai plângerea depusă de Casa Regală pentru violare de domiciliu. Celelalte persoane aparent implicate n-au depus nicio plângere penală împotriva lui. De fapt, Casa Regală nu putea depune plângere penală în numele infirmierelor, deoarece numai persoana vătămată poate depune asemenea plângere", a precizat Radu Enache la Antena 3.

Casa Regală a anunţat miercuri că fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia, unde a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, precizând că Regele Mihai refuză să îşi vadă nepotul, căruia i-a fost adus la cunoştinţă acest lucru. Fostul principe Nicolae a transmis atunci că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

O zi mai târziu, mama fostului princip, Principesa Elena, s-a declarat dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său şi a apreciat că, prin comportamentul său acesta "a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea" fostului suveran. Ea susţine că Regele Mihai i-a reproşat într-o scrisoare lui Nicolae că nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului său copil, o fetiţă de doi ani", ceea ce este "o lipsă de responsabilitate inacceptabilă". Fostul principe Nicolae s-a declarat la rândul său dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei sale, apreciind că ar fi nobil ca într-un astfel de moment să toţi să dea dovadă de respect şi să treacă "peste cine ştie ce ambiţii personale".

Te-ar putea interesa:

Venirea pe lume a lui Mihai, ultimul rege al României. S-a născut prematur, într-o zi de doliu pentru familia sa maternă

Ultima umilinţă a ultimului rege al României. „Umilit nu de comunişti, ci de copiii lui, Margareta şi Duda“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite