VIDEO Atmosferă tensionată la porţile Înaltei Curţi, în ziua ultimului termen de judecată în dosarul lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 300 de simpatizanţi ai PSD şi vreo 10 protestatari au aşteptat luni, la poarta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia judecătorilor în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat cu executare în primă instanţă. Liderul PSD nu s-a prezentat, însă jandarmii s-au străduit să ţină în frâu conflicte dintre susţinători şi protestatari, iar cel care a încasat reproşurile a fost Adrian Severin.

Luni, la ÎCCJ, a fost o atmosferă tensionată. Cei 300 de susţinători ai lui Liviu Dragnea au venit în aşteptarea liderului PSD, însă au fost puţin dezamăgiţi când au aflat că acesta nu-şi va face apariţia. Şi-au făcut, însă, apariţia, câţiva protestatari, care au agitat spiritele PSD-iste şi care au fost ţinuţi în acelaşi ţarc cu jurnaliştii, pentru a evita conflictele.

Neavând autorizaţie pentru manifestaţie, nicio tabără nu a avut voie să afişeze pancarte sau să scandeze, însă pe alocuri au mai scăpat câteva strigăte printre garduri. Adrian Severin, fost ministru şi europarlamentar PSD, condamnat la închisoare pentru luare de mită în Parlamentul European, s-a aflat şi el la Înalta Curte şi a fost ţinta ironiilor protestatarilor, care i-au transmis câteva mesaje dincolo de gard. Ulterior, acesta a confruntat contestatarii la ieşire şi a încercat să poarte un dialog, având o atitudine sfidătoare.

Susţinătorii lui Dragnea au declarat că nu au încredere în Justiţia Română şi cred cu tărie în nevinovăţia şefului de partid, considerând că totul este un proces contrafăcut, din raţiuni politice. Ei l-au adus în discuţie pe preşedintele României Klaus Iohannis, despre care spun că este adevăratul hoţ al ţării şi că nu face nimic bun pentru români spre a-i convinge să-l susţină.

Participanţii au fost somaţi de jandarmi să elibereze zona până la ora 13.00, iar aceştia s-au conformat şi au plecat pentru a evita amenzile, în lipsa unei sentinţe în ceea cel priveşte pe Liviu Dragnea.

Toate cele spuse şi întâmplate le puteţi vedea în reportajul de mai jos.

Instanţa a respins cele două cereri ale avocaţilor lui Liviu Dragnea pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituţionalitate. De asemenea, instanţa a respins cererea avocaţilor de amânare a procesului până la pronunţarea CCR în privinţa completurilor specializate de 3 judecători.

Luni seară, la capătul unei şedinţe de aproape 7 ore, judecătorii au anunţat că verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea îl vom afla de abia pe 27 mai, fix la o zi după alegerile europarlamentare şi cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (1 iunie), ceea ce ar putea determina reluarea procesului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite