VIDEO Aproape 70 de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune gonflabilă în Marea Egee, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

VIDEO Aproape 70 de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune gonflabilă în Marea Egee, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

Nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene

Poliţiştii de frontieră români au salvat aproape 70 de migranţi din Siria care se aflau pe o ambarcaţiune gonflabilă ce risca să se scufunde în Mare Egee.De la începutul anului, poliţiştii români din cadrul misiunii FRONTEX au salvat peste 1.500 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a identificat în Marea Egee o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată cu persoane.

Din cauza supraaglomerării, ambarcaţiunea risca să se scufunde, fiind salvate 69 de persoane din Siria, între care 27 de copii şi 14 femei.
Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „POSEIDON 2017”, peste 1.500 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operaţiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia FRONTEX.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările