VIDEO Apple şi întreaga lume, un an fără Steve Jobs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs în anii '80 (foto: mashable.com)
Steve Jobs în anii '80 (foto: mashable.com)

În urmă cu un an, pe 5 octombrie, se stingea din viaţă fondatorul Apple, după o luptă de ani de zile cu o formă rară de cancer. Jobs avea 56 de ani.

Mulţi l-au venerat, destui s-au temut de el, câţiva chiar au urât managementul practicat de el. Indiferent cum l-am privi, Steve Jobs a fost, indiscutabil, creatorul unora dintre cele mai importante tehnologii folosite zi de zi. iPod, iPhone şi iPad sunt doar câteva gadget-uri de care nici nu ştiam că avem nevoie înainte să ni le vândă Jobs.

Fanii geniului Apple au creat pe facebook întreaga viaţă a lui Jobs, cu ajutorul opţiunii „timeline” (evenimentele afişate cronologic). Profilul a fost creat de Simon Lau din Singapore şi a fost iniţial şters de Facebook, după care a fost repornit.

Crearea profilului a durat săptămâni întregi şi cuprinde sute de poze şi clipuri. Există chiar şi "Like-uri" pentru formaţiile favorite ale lui Steve Jobs, printre care şi Beatles, şi pentru sportivii preferaţi ai cofondatorului Apple, printre care se numără şi hocheistul Wayne Gretzky.

"Am creat acest Facebook timeline pentru ca toţi să retrăiască incredibila viaţă a lui Steve Jobs", a declarat Simon Lau.

Jobs abandona facultatea în anii '70 pentru a asambla calculatoare în garaj împreună cu prietenul său şi, ulterior, cofondatorul Apple, Steve Wozniak.  Cei doi au creat cea mai mare companie de IT din lume.

"În momentul în care am renunţat am reuşit să încetez să mai particip la cursurile obligatorii care nu mă interesau şi să încep să ma implic în lucruri care păreau interesante", spunea Jobs într-un discurs susţinut în iunie 2005 la Universitatea Stanford.

Pe 5 octombrie 2011, Apple anunţa moartea lui Steve Jobs:  "geniul, pasiunea şi energia sa au fost sursa a nenumărate inovaţii care ne îmbogăţesc şi îmbunătăţesc viaţa".

Citeşte şi: Viaţa lui Steve Jobs, la un an de la dispariţia lui, în date şi inovaţii tehnologice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite