VIDEO Anchetă la Poliţie după ce directorul Maternităţii Giuleşti a fost bruscat de poliţişti. Medicul ar fi refuzat să se legitimeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ciprian Cristescu, de la Maternitatea Giulesti, ar fi refuzat să se legitimeze CAPTURĂ observator.tv
Medicul Ciprian Cristescu, de la Maternitatea Giulesti, ar fi refuzat să se legitimeze CAPTURĂ observator.tv

Directorul Maternităţii Giuleşti, medicul Ciprian Cristescu, a fost filmat noaptea trecută în timp ce era bruscat şi târât pe stradă de doi poliţişti de la Rutieră, în încercarea de a-l imobiliza. Imaginile au declanşat de altfel şi o anchetă la Poliţie. Medicul, aflat sub influenţa alcoolului, a refuzat să se legitimeze.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, ministrul de interne, Carmen Dan, a dispus verificări în legătură cu modul în care au acţionat agenţii.

”În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor în care doi poliţişti au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul Bucureşti şi în urma discuţiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, precum şi cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliţiei Capitalei”, precizează Poliţia Română.

Medicul Ciprian Cristescu se afla cu soţia în maşină când au fost opriţi de un echipaj de poliţişti. 

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că la volanul maşinii se afla o femeie care îl însoţea pe medic şi căreia i s-a solicitat prezentarea documentelor de identitate şi verificarea cu aparatul etilotest, moment în care bărbatul a coborât din maşină şi ar fi devenit recalcitrant, încercând să împiedice testul pentru alcolemie şi înjurând poliţiştii.

NOI IMAGINI de la incidentul în care a fost implicat medicul Ciprian Crsitescu au fost publicate de Marian Godina

„Având în vedere situaţia creată, s-a încercat conducerea acestuia către autospeciala de poliţie pentru îndeplinirea procedurii de identificare, acesta opunându-se. La momentul la care s-a ajuns la maşina de poliţie, conducătoarea auto a adus cartea de identitate a bărbatului. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare şi pentru adresarea de expresii jignitoare, în conformitate cu prevederile legii, în cuantum de 500 de lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei.

Potrivit acestora, cei doi poliţişti ai Brigăzii Rutiere nu au raportat superiorilor incidentul din trafic, iar în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii fiind declanşat un control.

„Menţionăm că, în conformitate cu legea, orice persoană are obligaţia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea poliţiştilor”, subliniază Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite