VIDEO 86 de membri ai delegaţiei Forţelor de Apărare Israeliene se află la Şcoala de la Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegatie a Forţelor de Apărare Israeliene formată din 86 de persoane se află la Şcoală de Aplicaţia a Forţelor Aeriene de la Boboc, din judeţul Buzău, pentru a participă la cercetările privind cauzele care au dus la prăbuşirea, luni după-amiază, a elicopterului CH 53 Sikorski.

Cei 86 de reprezentanţi israelieni au aterizat, marţi, pe aerodromul de la Boboc şi vor rămâne câteva zile pe teritoriul României pentru a inevstiga prăbuşirea elicopterului, soldată cu decesul a şase militari din Israel şi a unuia român.

Citeşte şi:
Nu există supravieţuitori din elicopterul prăbuşit

Elicopterul israelian s-a prăbuşit în apropierea unei tabere de vară evreieşti

UPDATE Salvatorii au ajuns la elicopterul prăbuşit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Un elicopter al armatei israeliene a căzut lângă Braşov

Militarii israelieni au sosit la Boboc alături de rabini, medici, specialişti în relaţii publice şi câini de urmă. De asemenea, sunt dotaţi cu echipament special pe care să-l folosească în cercetarea cauzelor care au dus la prăbuşirea elicopterului.

Echipajul israelian şi-a filmat atât drumul până în România, cât şi aterizarea şi debarcarea pe aerodromul de la Boboc, postând filmul pe internet.

La finalul înregistrării, apar pe marginea pistei de la Boboc şi cele cinci elicoptere de tip CH 53 Sikorski care au participat până la accidentul din judeţul Braşov la exerciţiul Blue Sky 2010, aparatele de zbor fiind consemnate la sol până la finalizarea anchetei.

Jurnaliştii israelieni au luat cu asalt aerodromul Boboc

Cercetările au fost reluate miercuri dimineaţă

O echipă de procurori români şi israelieni, însoţită de salvamontişti şi jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetările în Munţii Bucegi, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IJJ Braşov, Ciprian Aldea.

Serviciul Salvamont Bran a trimis în sprijinul cercetătorilor şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat în zonă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri, informează Mediafax.

Cutia neagră, găsită în noaptea de marţi spre miercuri la locul accidentului elicopterului israelian în România, a fost transferată în Israel pentru a fi analizată."Anchetatorii forţelor aeriane suspectează că eroarea umană rezultată în urma vizibilităţii reduse a fost cauza accidentului fatal de luni, în care un elicopterul militar israelian s-a prăbuşit în România", notează publicaţia Haaretz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite