FOTO VIDEO 50 de activişti au oprit o proiecţie din cadrul Lunii LGBT la Muzeul Ţăranului cu imnul naţional şi cântece bisericeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O proiecţie de film la Muzeul Ţăranului Român a fost întreruptă de un grup de activişti naţionalişti în seara zilei de 20 februarie. La Noul Cinematograf al Ţăranului Român era proiectat filmul „The Kids are All right”, în cadrul Lunii LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Grupul protestatar a cântat imnul României, cântece bisericeşti şi au făcut remarci homofobe la adresa celor din sală.

image

Foto

image
image

Protest la Muzeul Ţăranului Român FOTO Facebook / Victor Roncea - roncea.ro gallery-link

Alexandra Carastoian, participantă la proiecţie, a relatat pentru HotNews.ro că au fost presiuni asupra unor membri ai MŢR pentru a nu permite desfăşurarea evenimentului, printre cei acuzaţi că ar fi scandat, fiind şi angajaţi ai muzeului.

"Câteva figuri mai puţin prietenoase au intrat din hol în cinematograf, iar unul dintre ei părea că are o bâtă sub mâneca, ne-am uitat mai cu atenţie şi de fapt avea steagul României rulat", a declarat Alexandra Carastoian pentru hotnews.ro.

"Cei de la intrare aşteptau 'întăriri' şi scandările erau de aşteptat. Am urcat cu proiecţionistul, domnul Neacşu, care îmi povesteşte că de trei zile este somat de colegi să nu facă asta. Am aflat ulterior că printre cei care au scandat se aflau angajaţi ai muzeului care au fost revoltaţi de dorinţa de a proiecta filmul "The Kids are all right" la NCRR", a continuat relatarea Carastoian.

"Iniţial unul dintre cei impotrivă a ridicat o bucată de hartie A4 pe direcţia luminii proiectorului, făcând ca traducerea să fie mai greu de citit, ulterior s-a ridicat şi s-a poziţionat chiar în dreptul proiectorului făcând ca imaginea să nu mai fie vizibilă pe ecran. Lumina s-a aprins în sală şi au continuat cu huiduielile", a declarat Alexandra Carastoian.

Site-ul roncea.ro anunţă un „protest reuşit” „In aceasta seara (miercuri, 20 februarie a.c.) a avut loc un protest reusit al societatii civile crestine fata de propaganda homosexuala agresiva, anti-crestina si anti-familie, derulata de asociatia homosexualilor Accept si sectia “Culturala” a Ambasadei SUA la Bucuresti si acceptata de conducerea Muzeului Taranului Roman in chiar studioul ce poarta numele refondatorului muzeului, Horia Bernea. Filmul boicotat crestineste urma sa infatiseze “veselia” dintr-o “familie” homosexuala formata din doua lesbiene cu doi copii”, scrie site-ul amintit. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite