30 de ani de la Revoluţie. „«Pentru dreptate», aşa a strigat copilul meu când a murit în braţele surorii“ VIDEO

30 de ani de la Revoluţie. „«Pentru dreptate», aşa a strigat copilul meu când a murit în braţele surorii“ VIDEO

Românii comemorează zilele acestea 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă prin care şi-au câştigat libertatea cu preţul a sute de vieţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

An de an, rudele tinerilor morţi la Revoluţie vin în Cimitirul Eroilor să-i plângă pe cei pierduţi. Pentru ei speranţa că se va mai face vreodată dreptate şi se vor găsi vinovaţii a pierit, lucru care i-a şi dezbinat pe oameni.

În Piaţa Universităţii din Bucureşti personalităţile marcante ale politicii au fost prezente sâmbătă la comemorare si au depus coroane de flori la monumetul ce marchează sacrificiul eroilor.

Printre aceştia, s-a numărat şi Gelu Voican Voiculescu, care a atras furia mulţimii şi a fost primit cu huiduieli, injurii, dar şi cu o lovitură de baston în cap.

Ziua s-a încheiat cu un marş dedicat eroilor ce a fost organizat de către studenţii Politehnicii din Timişoara. Aceştia au mărşăluit fredonând „Imnul golanilor”, dar şi strigând pentru libertate, precum s-a strigat în decembrie 1989.


.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: