VIDEO 20 de câini, găsiţi morţi într-o comună din judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de câini au fost găsiţi morţi în comuna Luica din judeţul Călăraşi. Potrivit primelor cercetări aceştia ar fi fost împuşcaţi.

UPDATE 12.50: „Câinii care au fost împuşcaţi erau crotaliaţi însă nu erau sterilizaţi, ceea ce este suspect. Câinii proveneau de la un adăpost iar după ce erau sterilizaţi trebuiau duşi în locul de unde au fost luaţi. Nu avem informaţii despre acest adăpost din Luica în incinta unui abator ce ar fi aparţinut Primăriei Olteniţa”, a declarat pentru „Adevărul”, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Carmen Arsene.

„Sesizarea a fost făcută vineri la 112, iar în urma cercetărilor s-a constatat că la 2 kilometri pe Luica, pe o lungime de 3 kilometri au fost găsiţi mai mulţi câini morţi. Printre aceştia, unii erau însemnaţi. La o observare directă nu au fost constate urme de violenţă. Nu pot să confirm că au fost împuşcaţi. Numai un medic veterinar poate stabili cauza morţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Ramona Tudor.

Potrivit FNPA, aceştia primesc des sesizări referitoare la abuzurile vânătorilor care au acţiuni de împuşcare a câinilor, inclusiv a câinilor cu stăpâni. Astfel de acţiuni de întâmplă mai ales în zonele rurale. 

„Există o lege care permite împuşcarea câinilor hoinari care sunt pe fondul cinegetic, dar există o ignoranţă a oamenilor legii care permit acest lucru”, a adăugat Carmen Arsene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite