Videanu: "România are stocuri de gaze suficiente"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei a convocat Comitetul de coordonare privind asigurarea aprovizionării cu gaze naturale.

România poate asigura necesarul de gaze naturale furnizat populaţiei, a declarat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

"România are stocuri de gaze suficiente. În momentul de faţă, putem asigura toţi cetăţenii că nu avem o problemă cu asigurarea gazului pentru activitatea casnică", a afirmat ministrul de resort.

Ministrul Economiei a convocat astăzi Comisia de coordonare care reglementează asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi, în urma analizei, a hotărât instituirea situaţiei de urgenţă.

"Acest lucru este determinat de temperaturile scăzute din această perioadă. Măsura a fost necesară pentru asigurarea securităţii aprovizionării populaţiei şi pentru asigurarea agentului termic pentru populaţiei", a adăugat ministrul Economiei.

Pentru asigurarea agentului termic, s-a decis înlocuirea aprovizionării gazelor naturale cu combustibili alternativi.

Ministrul a mai spus că există unele dificultăţi generate de presiunea scăzută din conducte, cauzată de temperaturile foarte joase.

"Nu se pune problema cantităţii de gaze naturale ci a presiunilor în sistemul naţional de transport", a subliniat ministrul.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite