Victimele incendiului de la Colectiv vor avea tratamentul asigurat de Ministerul Sănătăţii pentru tot restul vieţii

Victimele incendiului de la Colectiv vor avea tratamentul asigurat de Ministerul Sănătăţii pentru tot restul vieţii

Ministerul Sănătăţii va asigura plata tratamentelor victimelor tragediei de la Colectiv FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale", se arată în proiectul citat de Agerpres

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi „pentru”. Proiect de lege a fost adoptat iniţial de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, conform sursei citate.

Într-o scrisoare deschisă către autorităţile statului român, un grup de 15 răniţi în incendiul din Colectiv au reclamat că rămân fără sprijin pentru buna desfăşurare a tratamentelor medicale necesare prevenirii înrăutăţirii stării cicatricilor provocate de incendiul care a avut loc în urmă cu cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările