Viceprimarul Sectorului 2 anunţă că au existat suspiciuni cu privire la activitatea centrului de vaccinare. Tot personalul va fi înlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, a explicat, joi, că suspiciunile cu privire la activitatea centrului de vaccinare Neghiniţă au apărut după ce trei persoane care fuseseră imunizate acolo şi care aveau adeverinţele de vaccinare au constatat că nu apar în sistem şi nu pot scoate certificatele verzi. După verificarea arhivei, s-a constatat că, într-adevăr, oamenii fuseseră imunizaţi în centrul respectiv şi a fost sesizată Poliţia.

„Medicii şi asistenţii sunt angajaţi prin contract de prestări servicii cu Primăria Sectorului 2. Nu vreau să fac declaraţii cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia personalului care lucrează aici, aceasta o să reiasă la finalul anchetei”, a declarat, joi, într-o cnferinţă de presă, viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă.  

Aceasta a explicat cum a fost descoperită problema de la centrul de vaccinare: „Am avut ceţătăţeni care au încercat să scoată certificatele verzi, având certificatele de vaccinare, şi nu apăreau ca fiind vaccinaţi. Au venit la centru, am verificat arhivele, noi îi aveam în arhivă şi atunci am sesizat Poliţia care o să ne spună exact ce s-a întâmplat”.  

Aceasta a explicat faptul că, la momentul la care s-a făcut plângerea, existau trei suspiciuni.  

„În acest moment nu avem sesizări legate de alte centre”, a precizat viceprimarul, explicând că Centrul Neghiniţă va fi redeschis după ce Poliţia va permite acest lucru.  

Autorităţile au explicat şi faptul că personalul va fi schimbat ”ca să nu planeze nicio suspiciune”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite