Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu despre scandalul de la CSM: o poveste cusută cu aţă albă, care se mulează pe o temă de campanie lansată de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, potrivit RFI, că descinderile DNA de la CSM par "o poveste cusută cu aţă albă", care se mulează, surprinzător, pe o temă de campanie lansată public de Traian Băsescu şi de susţinătorii acestuia.

Voicu spune, potrivit RFI, că are unele dubii: "pare însă, cred că dubii avem dreptul să avem, pare o poveste cusută puţin cu aţă albă, pentru că în mod ciudat este o ştire, un zvon deocamdată, care se mulează aşa, în mod surprinzător, pe o temă de campanie lansată în spaţiul public de Traian Băsescu şi susţinătorii săi. Sper să nu fie aşa, sper să fie vorba de un demers independent, în deplină legalitate".

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

"În baza art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii...Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat ieri, 10 iulie 2012, percheziţionarea biroului folosit de învinuitul George Bălan, procuror, membru al CSM, şi a biroului, respectiv, a domiciliului învinuitului Marcel Sâmpetru, procuror în cadrul PÎCCJ, actualmente detaşat la CSM", se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de CSM.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie-Structura Centrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite