Vergu: "Nu s-a decontat nimic până acum în acest proiect"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melania Mandas Vergu, cea care a ocupat până joi seara, funcţia de consilier personal al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că nu s-a decontat nimic din proiectul său de formare profesională, proiect evaluat la circa patru milioane de euro şi finanţat din fonduri europene.

"Toată activitatea este non-profit. Firma mea nu face profit. (...) Nu s-a decontat nimic, trebuia să se facă în luna iulie o raportare", a declarat Vergu. Acesta a precizat că respectă decizia ministrului Funeriu de a o înlătura din funcţie şi că nu doreşte să facă niciun comentariu.

Vergu a răspuns şi acuzaţiilor privind utilizarea banilor pentru a-şi revova casa. "Referitor la renovatul casei: este vorba despre o garsonieră de 34 mp, care, conform activităţilor din proiect aprobate din 2009, a fost licitaţie şi este activitate eligibilă", a precizat Vergu.

"Dacă ar fi fost o incompatibilitate, cineva ar fi trebuit să mi-o semnaleze mai demult", a precizat Vergu. "Nu sunt funcţionar public, nu sunt demnitar, funcţia mea, cea pe care o aveam, nu este incompatibilă cu celelalte calităţi pe care le aveam (cea de manager de proiect, n.r)", a declarat fosta consilieră a ministrului Funeriu.

Proiectul de patru milioane de euro, finanţat din fonduri europene, derulat de Melania Mandas Vergu, este verificat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii. Vezi aici detalii.

Referitor la controlul declanşat la Ministerul Educaţiei, acesta a precizat că nu au decât să o verifice încă o dată. "Nu mi-e teamă de nimic. Şi în general nu regret nimic din ce am făcut şi port responsabilitatea faptelor şi vorbelor mele", a adăugat Vergu.

Valoarea totală a proiectului fostei consiliere a ministrului Daniel Funeriu, intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici", se ridică la suma de 16.381.211 de lei. Din această sumă, statul român va contribui cu 1.782.002 de lei, în timp ce Uniunea Europeană va suporta restul cheltuielilor în valoare de 12.896.762 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite