Vela: Sunt optimist că prelungirea stării de alertă va trece de Parlament, pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela FOTO gov.ro
Marcel Vela FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, se declară optimist cu privire la faptul că Parlamentul va aproba prelungirea stării de urgenţă.

Întrebat sâmbătă, la Digi 24, dacă crede că parlamentarii vor vota prelungirea stării de alertă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a declarat optimist în această privinţă. „Sunt optimist pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor, pentru că dincolo de orice polemică, dincolo de orice contradicţie politică sau parlamentară,  cred că există un interes naţional: grija pentru sănătatea publică şi pentru viitorul naţiunii”, a afirmat Vela. 

În ceea ce priveşte reluarea transportului aerian către 17 state din Europa, ministrul a arătat că măsura de carantină este eliminată pentru persoanele asimptomatice. 

Vela a afirmat că lista ţărilor spre şi dinspre care vor avea alocate zboruri va fi actualizată săptămânal şi va intra în vigoare în decurs de 24 de ore de la anunţul cu privire la acestea. 

În ceea ce priveşte situaţii particulare, precum cea în care un cetăţean merge într-o ţară aflată pe lista celor cu puţine cazuri, dar la întoarcerea acestuia ţara respectivă a ieşit de pe listă pentru că a crescut numărul de îmbolnăviri, Vela a spus că „în mod evident (...) va intra în izolare 14 zile”.

În cazul celor aflaţi în tranzit pe cale rutieră prin ţări care nu se află pe lista cu un număr mic de infectări, ministrul de Interne a precizat că cei care trec prin state cu multe cazuri nu se va considera că vin din aceste ţări, pentru că se creează culoare de tranzit.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu 15 aşa cum a solicitat PSD, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite