Vela, despre o decizie legată de Arafat: E audit la IGSU, săptămâna viitoare voi avea concluzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La instituţia din subordinea lui Arafat se efectuază acum un audit
La instituţia din subordinea lui Arafat se efectuază acum un audit

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi, întrebat dacă a luat vreo decizie în privinţa lui Raed Arafat, că probabil săptămâna viitoare va avea concluzia auditului început la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) după apariţia filmului din Colectiv.

El a aminit că miniştrii de Interne şi fostul premier Victor Ponta au demisionat după tragediile din Apuseni, Colectiv, Caracal, în timp ce la IGSU a continuat să fie o atmosferă pozitivă şi un spectacol extraordinar de imagine, fără ca cineva să fie preocupat să descopere cauzele astfel încât astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă a luat vreo decizie în privinţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, aşa cum anunţa, ministrul de Interne a spus că la IGSU este un audit în desfăşurare şi probabil că săptămâna viitoare va avea o concluzie legată de partea tehnică, fonduri, licitaţii.

"Ca ministru, am perceput că de-a lungul timpului IGSU a avut şi părţi bune şi mai puţin bune, cum ar fi prăbuşirea elicopterului în Apuseni, cazul Colectiv, cazul Caracal. Au demisionat Radu Stroe, după tragedia din Apuseni, după Colectiv a demisionat Ponta, după Caracal ministrul Moga, dar la IGSU este în continuare atmosferă pozitivă şi un spectacol de imagine extraordinar, fără ca cineva să încerce să afle cauzele, pentru a schimba ceva", a declarat Marcel Vela.

El a spus că la IGSU nimeni nu s-a preocupat să afle problemele, astfel încât să nu mai existe "asemenea nenorociri şi evenimente dramatice produse prin incompetenţa unora şi altora".

"Dacă se întâmplă o dată, de 5 ori, ceva e putred în Danemarca şi eu sunt preocupat să găsesc elemente ca pe viitor să nu se mai întample astfel de evenimente nefaste pentru România", a adăugat ministrul de Interne.

În 29 octombrie, la audierea sa din Parlament pentru numirea în funcţie, Marcel Vela spunea, întrebat dacă îl mai doreşte în minister pe secretarul de stat Raed Arafat, că va face o analiză şi că în cel mult o lună va avea un răspuns. ”Eu nu pot să mă antepronunţ cine a greşit şi de ce a greşit. Foarte repede voi face această analiză. Să zicem că în prima săptămână se cunoaşte structura ministerului, apoi se face comisia de analiză care are nevoie de o saptămână două, eu zic că în maxim o lună de zile avem un răspuns oficial", declara Vela.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite