Vela anunţă schimbări radicale în MAI: Poliţişti chemaţi la audieri pentru conexiuni cu reţele infracţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru de Interne a anunţat că vor urma schimbări radicale în minister, mai ales în cazul de corupţi de la Caraş-Severin. Urmează ca mai mulţi poliţişti să fie chemaţi la audieri pentru conexiuni cu reţele infracţionale.

Unul dintre cazuri este din judeţul Caraş-Severin. Prefectul de Caraş Severin, Matei Lupu, este cercetat alături de mai mulţi poliţişti din judeţ cares sunt suspectaţi că au dat permise de port-armă contra cost, fără ca cei care le solicitau să treacă printr-o examinare serioasă.

„Este o boală care trebuie tratată. După Caraş-Severin, chiar în zilele următoare, o să vedeţi că şi în alte judeţe - poate chiar astăzi - poliţişti care au legătură cu o reţea infracţională vor fi chemaţi la audieri. Se vor continua toate acţiunile de curăţenie şi de a duce ministerul la o apreciere aşa cum ar trebui în rândul populaţiei. MAI este pe drumul cel bun. Aveţi doar puţintică răbdare pentru a le face pe toate aşa cum trebuie, adică argumentat, documentat şi deciziile să fie în consonanţă cu ceea ce s-a întâmplat în minister şi ceea ce nu au făcut predecesorii mei mulţi ani de zile”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a anunţat că prefectul judeţului Caraş-Severin a demisionat din funcţie, în şedinţa de Guvern de vineri urmând să fie numit un nou prefect. Ulterior, el a precizat, într-o declaraţie în faţa jurnaliştilor, că prefectul de Caraş-Severin era pe lista de a fi schimbat, vineri, în şedinţa de Guvern.

Acesta a mai adăugat că ministerul nu are probleme cu rezervele de combustibil, aşa cum s-a vehiculat. ”Este vorba doar de o direcţie unde s-a recomandat să nu se mai facă plinuri tehnice, atâta tot”, a spus ministrul de Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite