Vedetele Antenei 3 dezbat „prestaţia“ lui Cioloş: „Politrucul a venit fără cravată“. „Dacă Liiceanu zicea rahat, tu repetai rahat ca prim-ministru?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de aproape o oră, Cioloş a fost criticat de jurnaliştii Antena 3
Timp de aproape o oră, Cioloş a fost criticat de jurnaliştii Antena 3

Jurnaliştii Antenei 3 l-au criticat dur aseară pe premierul Dacian Cioloş în partea a doua a emisiunii „Sinteza Zilei”. Cel mai amuzant moment a fost când, în lipsa argumentelor, Adrian Ursu a început să critice ţinuta lui Cioloş, care a venit fără cravată şi ar fi vrut să pozeze în „omul care munceşte, omul modest”.

Realizatorul TV Mihai Gâdea a explicat că înţelegerea cu Dacian Cioloş a fost de a fi prezent doar în prima parte a emisiunii, iar cea de-a doua parte va fi o discuţie cu mai mulţi colegi, un format TV pe care-l puseseră în practică în urmă cu o săptămână. „Ce vă interesează din ce a fost astăzi?”, a dat startul părţii a doua a emisiunii,  Mihai Gâdea. În studiou au mai fost prezenţi Dana Grecu, Radu Tudor, Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu şi Mircea Badea.

studiou

Jurnaliştii au criticat afirmaţiile făcute de premier ieri după-masă la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social. „Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet, sau faci un duş după aceea", a spus Cioloş.

Radu Tudor: „Aura asta de om priceput s-a făcut ţăndări”

Radu Tudor: „Aş vrea să spun, ca să fac o trecere, că din mocirla aruncată de alţii noi am ridicat o casă pentru familia din Vaslui.  Pentru familia din Vaslui. (Anterior, în studioul Antenei 3,  jurnalista Alessandra Stoicescu a povestit despre cazul copilului de 6 ani din Vaslui, a cărui casă a luat foc, în acest caz s-a implicat Fundaţia „Dan Voiculescu”, iar un afacerist a donat o casă familiei- nr). Este foarte greu să încerci să te stăpâneşti atunci când cineva te jigneşte. Este mult mai greu să te stăpâneşti atunci când îţi jigneşte apropiaţii. Am luat afirmaţiile lui Dacian Cioloş ca pe o jignire gravă adusă telespectatorilor Antena 3”.

"radu tudor"

„Dezamăgirea mea cruntă, din punct de vedere uman, rămâne pentru acest personaj. Cred că a dovedit incapacitatea lui profesională şi intelectuală de a fi un lider adevărat. Un lider de Guvern, în primul rând. Cred că are lacune. Şi i-am spus Danei (jurnalistei Dana Grecu- n.r), înainte de a intra în emisie că eu mă mir că un om care a avut atâţia ani de experienţă, ca ministru al Agriculturii, ca şi comisar european, ca prim-ministru, s-au adunat nişte funcţii, niştea ni, consilier al preşedintelui Comisiei. În atâţia ani să nu ştii ABC-ul comunicării, să nu ştii, nu ştiu, eşti în fruntea unei instituţii, să dai o dezminţire, să dai un comunicat. Să ceri instituţiei media respective dacă nu-ţi convine ceva, sau nu eşti de acord cu ceva. Să vii acum, să le strângi un an de zile, şi să spui că noi am minţit mi se pare incorect, lipsit de profesionalism şi mi se pare că aura asta de om priceput a lui Dacian Cioloş s-a făcut ţăndări în seara asta, în faţa telespectatorilor noştri în faţa cărora îmi scot pălăria.”

Dana Grecu: „A fost la disperare, la rupere”

Dana Grecu: Cred că primul ministru al României a făcut special ce a făcut astăzi. La GDS a zis special ce a spus, ştia că va fi o reacţie de adversitate, de stupefacţie, de uimire totală faţă de declaraţiile sale. De fapt, Cioloş, sau cine este în spatele lui, cine gândeşte strategia lui Cioloş a zis aşa: „Zici de rău de Antena 3, ostilizezi şi mai tare electoratul cre este pe parea dreaptă”, şi care probabil detestă publicul PSD, ALDE, te miri ce au ei în mintea lor. Potrivit studiilor lor, habar nu am ce studii au, oricum sunt proaste,oricare ar fi,  sunt foarte proaste. Primul ministru a făcut-o „On Purpose” (intenţionat- n.r.) cum ar spune băieţii ăştia care fac strategii de comunicare. Deci a ieşit cu o declaraţie absolut mizerabilă din punctul meu de vedere, mizerabilă, din punctul meu de vedere. La disperare, la rupere.

image

Radu Tudor: De ce? Au un scor foarte mic în sondaje şi sunt disperaţi pentru duminica viitoare?
Dana Grecu: S-a agăţat de A3 ca de o platformă uriaşă de promovare, şi a transmis în eter informaţiile pe care le dorea dânsul. Că aici mint oamenii, că aici se trunchiază informaţia. Că aici autoritate nu este reprezentată cu punct de vedere, ceea ce este foarte fals.
Radu Tudor: Toate diversiunie regimului Băsescu au fost mestecate din nou.
Dana Grecu: Exact aşa. A venit în faţa lui Mihai cu tot felul de chestii. Că acum 2000…în 2014, toamna am spus că vinde…bine, spre finalul emisiunii s-a dovedit că infomaţia era absolute eronată şi aparţinea ministrulului său. Nu ştie că toate infomaţiile declarate de un om din Guvern sunt puse în spatele lui. Toată lumea spune: „Merkel a crescut şomajul, nu spune nimeni, cutare ministru din Guvernul nu ştiu care, Merkel a făcut aia. Tot ce se întâmplă în acel regim, cum este el prim-ministru, se pune în cârca primului ministru. Ca o concluzie, noi am reacţionat normal. A fost o jignire foarte mare, noi am luat-o şi personal. Am luat o jignire şi în numele publicului care se uită la Antena 3.

Mihai Gâdea: „A mizat că eu voi anula interviul”

Radu Tudor: Zice, „N-am jignit publicul Antena3, am jignit numai Antena 3”.
Dana Grecu: O fractură logică uriaşă. Una peste alta, domnul Cioloş a ieşit pentru publicul domniei sale. A zis: „Eu o să ies unde este cel mai urmărit, ca să zic aşa, segment pe nişa de ştiri, şi acolo spun ce vreau eu să spun”. A făcut-o special.

"mihai gadea"

Mihai Gâdea: Eu am altă informaţie. Informaţia pe care o am este că a mizat că eu voi anula interviul după o asemenea jignire. Şi în condiţiile astea, vă aduceţi aminte cum a făcut la TVR? A zis: „Dom’le m-au cenzurat la Viaţa Satului”. Acolo fiind o mişcare oarecum specială, a dat interviu unui apropiat, ca apoi să fie  cenzurat că este campanie electorală şi să spună: „Cenzură, cenzură, cenzură”. Eu nu am vrut să-l cenzurez.
Voci din studiou: „Apoi era victimă”
Mihai Gâdea: Are aceeaşi consilieiri ca şi Băsescu, Felix Tătaru… A zis să mergem, pentru că după o astfel de jignire, de calomnie, a publicului, n-ai cum să-l inviţi. Au scris mulţi pe facebook să anulez interviul.

Mircea Badea: Şi eu am fost de părerea asta.
Mihai Gâdea: Eu sunt pentru libertate de exprimare chiar şi atunci când cineva este calomnios. Are afirmaţii care sunt realmente jignitoare şi mai ales la adresa unui număr important de oameni, aici nu era vorba de o chestiune persoanală. Am zis ok, haide să vedem ce are de spus, chiar şi aşa.
Alessandra Stoiescu: Aceaşi sfătuitori au mizat şi că Mihai nu o să-l mai invite în această seară. Asta a fost şi reacţia mea: Nu are ce căuta un om care consider că aici este o mizerie, este o mocirlă. Nu are ce căuta şi mergem mai departe. Noi construim case, ajutăm oameni şi le mulţumim celor care sunt lângă noi….Eu cred că a  fost un plan pe termen scurt astăzi, să nu-l mai invite Mihai, dar şi în zilele următoare, pentru că noi toţi să reacţionam uman, visceral şi sincer. Nu se poate aşa ceva, este nepermis.

Mircea Badea: „El este un parvenit, un om absolut caricatural”

Dana Grecu: Domnul Cioloş a fost foarte slab şi foarte ipocrit în seara asta. A demonstrat că nu are cum să fie lider de echipă. Adică nu poţi să spui: „Dar zis ăla, dar a făcut ăla, dar eu..”. Dar bine, domnule, dar eşti primul ministru al Guvernului, eşti şeful ăluia care a zis…a fost foarte slab communicator în seara asta, foarte slab.

"mircea badea"

Mircea Badea: Nici eu nu l-aş fi invitat astăzi, după cum ţi-am dat mai multe mesaje în acest sens. Şi eu cred în libertatea de expimare, dar Cioloş să se exprime unde vrea el, dar nu aici. Practic ne înjură, dacă ne înjură du-te şi exprimă-te unde vrei tu. Nu rced că putea fi vorba de cenzură. Sigur, toate aceste cretinisme pot fi emanate de tot felul de imbecili din spaţiul facebucilistic (de pe facebook- n.r.). Ei mestecă aceleaşi lozinci…Dacă ar fi fost emisiunea mea au aş fi anulaţ şi l-aş fi şi înjurat. Ceea ce am şi făcut la mine pe blog….În legătură cu acest personaj, el este un parvenit, un om absolute caricatural. Mimetic însă. Toată cariera lui este constrută pe mimetism şi pe refrene la modă. După zece ani de jigniri de la tăticul lui politic, Traian Băsescu, faptul că mă jigneşte acum Cioloş este pe undeva rizibil. Am suportat zece ani de la tăticul lui, nu mă interează Cioloş. Deci el este un personaj caricatural, se duce să strângă hârtii în Delta Văcăreşti, în loc să se ducă în şedinţele de Guvern, stă la cozi în mod ostentativ, în loc să le rezolve, când poliţia opreşte circulaţia, el stă la semafor să se facă verde. Este plin de gesturi teatrale ieftine, caricaturale, caragialeşti, care pot merge la la un anumit nivel de public, cu intelect primitiv, nivelat. Există astfel de oameni peste tot pe planetă. Unii rezonează cu acest gen de mahală ieftină, făcute de astfel de persoanje caricaturale. Acest personaj va deveni istorie, el se va duce împreună cu echipa lui de roboţi mestecători de lozinci, insulte, neadevăruri şi a aroganţe, se vor duce de unde au venit. El este un muribund politic, nu văd de ce eu trebuie să-l mai bag în seamă foarte mult.

Adrian Ursu: „Umblă fără cravată”

Adrian Ursu: Mie nu-mi este confortabil să-l critic acum pe Cioloş în lipsă. Am un disconfort să comentez în lipsă…. Strategii şi consilierii au dat-o de gard cu „tehnocraţia” şi au mai născut un politruc mic. Să vină ăştia nevotaţii. Adică politrucul care a venit fără cravată astăzi. Adică, aşa fără cravată, adică: „Eu sunt omul care munceşte. Eu sunt omul modest”. Domnul Cioloş nu umblă niciodată fără cravată, mă rog, mai puţin când înţeapă hârtiuţe cu beţişorul, cum corect spunea Mircea, demonstratv că este „eco”. A venit că era parte dintr-un plan, să fie fără cravată, să fie în bătaia puştii, unde stârneşte ostilitate, unde se victimizează şi unde de fapt nu face nimic diferit de poliutienii pe care-I blamează, de politicicenii care trebuiau înlocuiţi pentru căa  fost nevoie să moară nişte oameni şi aşa mai departe. Nu sunt deloc încântat că zilele domnului Cioloş sunt numărate, şu sunt numărate. Nu sunt deloc încântat că toate aceste personaje lamentabile, care au populat Palatul Victoria, diverse instituţii, în acest an, vor pleca şi vor veni în locul lor politicieni. Din păcate sunt cam aceeaşi. Din păcate aroganţa asta s-a urcat din coteţ în copac, în toţi aceşti ani şi este greu de dat jos. Cu carnet de partid sau cu indemnizaţie de 8.000 de euro de la Bruxelles au învăţat că poporul este făcut ca să fie manevrat. Că poporul este prost. Că poporul se duce după fentă, i-ai arătat o data că au ars nişte oameni şi atunci trebuie să plece o întreagă clasă politică să vină alţii, şi poporul zice „Da”.

"dacian ciolos"

„Dacă Liiceanu zicea rahat, tu repetai rahat ca prim ministru?”

Dana Grecu: Eu una mă simt sufocată de intelectualii ăştia. Cu tot respectul. M-am dorit să fiu înconjurată de oameni mai deştepţi decât mine. ..Este un tip de intelectual în ţara asta…dacă vrea intelectualul ăla, adică primul ministru vrae intelctualul ăla: „Domnule eu nu am vrut să spun mocirlă, dar aşa a spus Liiceanu”. Păi şi dacă domnul Liiceanu spunea, nu mocirlă, spunea…
Radu Tudor: …rahat.
Dana Grecu: Mulţumesc din suflet. Că iar ziceai că vorbesc eu urât.
Radu Tudor: Vorbesc eu urât, dacă Liiceanu zicea rahat, tu repetai rahat ca prim ministru?
Mihai Gâdea: Doamne, fereşte! Domnul Liiceanu a zis: „Ministrul Sătătăţii are o figură angelică”.
Dana Grecu: Exact aşa
Radu Tudor: O prezenţă anglică, atenţie. Un soi de sfânt.

"jurnalisti antena 3"

Începe o discuţie despre probemele de transplant din sistemul de Sănătate.

Mircea Badea: De asta are ministrul Sănătăţii o privire angelică, că el aranjează întâlnirea dintre om şi îngeri.
Dana Grecu: Nu mai pot cu aomenii ăştia care dau ei trendul, spun ei cume ste, mufaţi la supapa bugetului de stat de când mă ştiu eu. De când fac presă în Bucureşti. Tţi nişte bugetari.
Radu Tudor: Grupul de Dialog Social primeşte bani şi sediu de la stat. Nu umblă ca noi prin sedii din astea închiriate de la privat, să muncească să le iasă peri albi în cap, să plătească chiria.
Mircea Badea: „Revista 22” este finanţată de Ministerul Culturii. Ăştia sunt nişte căpuşe de când se ştiu ei, dar sunt extremi de agresivi.

Mircea Badea: „GDS-ul este plătit din bani publici”

Dana Grecu: Cum te lipeşti tot de ăştia, tu care eşti technocrat. Cum se lipesc toţi ăştia unii de alţii?
Radu Tudor: Ce pretenţii să ai de unul ca Gabriel Liiceanu care merge braţ la braţ cu preşedintele şi spune: „N-am vrut să spun filozofi, am spus tâmpiţi”. El find filozof. Şi rânjind.
Mircea Badea: GDS-ul este plătit din bani publici. Este de utilitate publică, a fost declarat de Adrian Năstase. Grupul de asistaţi sociali, primesc bani de la stat. 

"mihai gadea"

Discuţia se axează pe intelectualii din România.

Mircea Badea: Cea mai gravă despre domnul Dacian Cioloş, cea mai oribilă. Din punctu meu de vedere, pe care le-a comis acest cetăţean parvenit, este faptul că s-a cocoţat pe nişte cadaver ca să fie prim-ministru. Eu am o problem mare aici, ca să parvină.
Radu Tudor: El zice acum, „PSD”, „penalii”, „nu-i mai vreau”, dar voturile penalilor au fost bune ca tu să devii prim-ministru.
Migai Gâdea: Eu cred că Dacian Cioloş a făcut o greşeală majoră, similară cu cea făcută de Hillary Clinton, pe care a costat-o mandatul. Cred că astăzi Cioloş a făcut acelaşi lucru. Toţi slujitorii lui Dacian Cioloş aveţi o problemă mare! Lumea ştie cine sunteţi, sunteţi nişte indivizi care sunt în solda unor persoane care au nenorocit această ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite