Vasile Turcu, cronica unei sinucideri subite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Turcu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Turcu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Omul de afaceri Vasile Turcu se zbătea joi după-amiaza între viaţă şi moartea la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Între timp ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei îi audiază pe membrii familiei şi pe apropiaţii acestuia pentru a încerca să afle motivele care au dus la tenativa de sinucidere a fostului finanţator al Clubului Dinamo.

Soţia, menajera şi şoferul milionarului Vasile Turcu (62 de ani) au fost audiaţi joi de poliţişti Serviciului Omoruri în dosarul deschis după tentativa de sinucidere a omului de afaceri. Femeia le-ar fi declarat poliţiştilor că soţul ei s-a purtat normal în dimineaţa de miercuri, când milionarul a luat decizia de a-şi pune capăt zilelor. L-a găsit soţia, legat de un spalier, în timp ce agoniza în sala de sport pe care şi-a amenajat-o în subsolul casei.

Era în stop cardio respirator. Femeia a sunat imediat la 112, iar starea extrem de gravă a acestuia a impus sosirea la faţa locului a unei echipe mobile de terapie intensivă. Medicii au reuşit să-l resusciteze. Poliţiştii au mai descoperit şi un bilet de adio lăsat de milionar, în care Turcu vorbea despre problemele financiare pe care le are, insuportabile pentru el. El îşi cerea scuze pentru gestul său şi pentru că nu-şi mai poate întreţine familia.

Stare critică

Starea lui Turcu era critică joi seară, el fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde era monitorizat în permanenţă. Afaceristul era în moarte cerebrală fiind ţinut în viaţă de aparate. Şansele de recuperare sunt aproape de zero, în condiţiile în care fostul acţionar al clubului Dinamo ar fi fost găsit destul de târziu de soţia sa. În ceea ce priveşte diagnosticul acestuia, doctorii spun că ar avea un edem cerebral provocat de lipsa îndelungată de oxigen la nivelul creierului. De asemenea, Vasile Turcu are mai multe fracturi inclusiv la coloana vertebrală.

Familia şi apropiaţii omului de afaceri au stat în spital toată noaptea de miercuri spre joi, în speranţa că medicii le vor oferi veşti mai bune. Aceştia le-au cerut doctorilor să nu dea amănunte presei despre starea lui Vasile Turcu.

Milionar în euro

Potrivit revistei Capital, în 2007, Vasile Turcu avea o avere cuprinsă între 150 şi 160 de milioane de dolari. Afacerile în care era implicat la acea vreme erau în domeniul imobiliarelor, construcţii civile şi industriale, precum şi fotbal. În 2001, Turcu s-a implicat ca finanţator la Dinamo Bucureşti, mai întâi la secţia de handbal a clubului, iar din 2004 a devenit acţionar la echipa de fotbal. El s-a retras în 2011 de la clubul dinamovist vânzându-i acţiunile lui Nicolae Badea.

Conform revistei Forbes Romania, Turcu a dat lovitura în afaceri în primii ani de după Revoluţie cu grupul de firme Romconstruct, care in 2009 obtinea venituri de 250 milioane de euro - după cum susţinea chiar afaceristul la acea vreme. Romconstruct a obţinut mai multe contracte cu statul, printre care cele pentru renovarea clădirii Operei Naţionale din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Istorie a Românilor şi a Arcului de Triumf. In 2010, însă, în plină criză economică, milionarul s-a confruntat cu probleme serioase pe fondul datoriilor, a scăderii numărului de contracte şi a licitaţiilor publice tot mai râvnite.

Turcu are doi fii şi s-a născut pe 11 august 1953 în judeţul Botoşani. De altfel, copiii acestuia vor fi audiaţi zilele acestea de anchetatori în cazul tentative de sinucidere a tatălui lor.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite