Vasile Răducă nu va mai putea preda la Facultatea de Teologie. Mircea Dumitru afirmă că fostul prodecan se pensionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dumitru - FOTO Eduard Enea
Mircea Dumitru - FOTO Eduard Enea

După ce şi-a dat demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă, profesorul care a făcut declaraţii scandaloase despre sarcina după viol nu va mai putea nici să predea în instituţia de învăţământ. Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a anunţat că acesta urmează să iasă la pensie în această toamnă.

„Pr. prof. Vasile Răducă şi-a depus, în această după-amiază, demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul». În urma discuţiilor avute, urmează ca pr. profesor Ioan Moldoveanu, decanul facultăţii, să îmi înainteze, în cursul zilei de mâine, nominalizarea domniei sale cu privire la prodecanul care va prelua, până la alegerile din cadrul facultăţii, atribuţiile deţinute până astăzi de pr. prof. Vasile Răducă”, a scris pe Facebook Mircea Dumitru.

Cu toate că Răducu şi-a depus demisia din funcţia de prodecan, acesta putea, teoretic, să profeseze în continuare. Totuşi, Mircea Dumitru a precizat mai apoi că „Vasile Răducă se pensionează la limita de vârstă în această toamnă”.

După declaraţiile despre viol şi sarcină, preotul Răducu demisionează din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie

 Primele declaraţii care au stârnit revoltă au fost făcute de preotul Vasile Răducă la Radio Trinitas, care aparţine Patriarhiei, unde a spus că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut. El a mai spus în emisiune şi că sexul cu prezervativ este ”masturbare” şi i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relaţia pe care o are cu un musulman.
 
Mai exact, preotul Vasile Răducă a declarat că „sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate''. ''Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul'', a spus Răducă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite