Vasile Blaga, despre cazul chestorului Liviu Popa: „La DNA am fost întrebat despre maşina mea, procurorii nu m-au întrebat nimic despre bani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Vasile Blaga susţine că luni a fost citat la DNA în calitate de martor, fiind întrebat de procurori despre maşina sa, însă nefiind nicio referire la faptul că în aceasta ar fi fost găsiţi bani, ceea ce nici nu era posibil.

 ”Aşa cum am mai spus, luni am fost chemat la DNA, nu cunosc dosarul, pentru că am fost chemat în calitate de martor, dar eu am fost întrebat doar despre maşina mea. Niciodată, procurorul nu mi-a sugerat, nu că mi-a pus vreo întrebare, despre bani care s-ar fi găsit, sau liste, din ce am mai citit. Acestea sunt nişte inepţii. Că nu avea ce să se găsească în maşină”, a declarat Vasile Blaga pentru News.ro.

El a subliniat că procurorii nu l-au întrebat nimic despre aşa ceva, acuzând că ”unii aşa înţeleg să facă precampanie”.

”Nici gând, nu m-au întrebat procurorii nimic despre aceste lucruri, pentru că acestea sunt nişte dezvoltări de precampanie. Unii aşa înţeleg ei să facă precampanie. Nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Eu cred că unii la asta se gândesc (la apropierea campaniei - n.r.), dar sunt pe o pistă falsă”, a afirmat Blaga.

Luni dimineaţă, la sediul central al DNA a fost audiat ca martor copreşedintele PNL Vasile Blaga. La ieşirea din sediul direcţiei, acesta a declarat că a fost întrebat de către procurori despre maşina sa cu care şeful IPJ Bihor, Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

"În urmă cu două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa (Liviu Popa, n.r.), eu l-am rugat să ia maşina - pentru că este Diesel, din 2011 şi trebuie mişcată - şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina, unde stă maşina, lucruri de genul acesta”, a spus Vasile Blaga, după ce a dat declaraţii la DNA.

Întrebat despre accident, Vasile Blaga a spus că a fost uşor, fiind spart un far şi îndoită bara de direcţie a maşinii sale, conduse atunci de Liviu Popa.

"Eu l-am rugat, în permanenţă, când poate, pentru că ştiu de înseamnă dacă nu mişti o maşină un an de zile, eu merg de două- trei ori pe an acolo, şi e Diesel, aşa că l-am rugat pe el să o ia”, a adăugat Blaga.

Şeful IPJ Bihor, Liviu Popa, declara, după producerea accidentului, că nu a fost nimic grav şi că a vrut să depăşească un TIR.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost eliberat din funcţie, joi, de către minstrul de Interne Dragoş Tudorache, conducerea inspectoratului urmând să fie asigurată de unul dintre adjuncţi. Măsura vine la două zile după ce chestorul Liviu Popa a fost audiat la DNA Oradea, alături de alţi patru şefi de poliţii din Bihor.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Municipale Beiuş, Remus Indrei, cel al Poliţiei Rurale din aceeaşi localitate, împreună cu alţi doi şefi de post din judeţ au fost audiaţi, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Oradea ca urmare a percheziţiilor efectuate luni.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat pentru News.ro că cei care au dat declaraţii în faţa procurorilor sunt şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Municipale Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful Postului de Poliţie Cărpinet, Raul Rotar.

Toţi cei cinci şefi au fost audiaţi ca urmare a percheziţiilor efectuate luni de către DNA Oradea, dar sursa citată a declarat că nu poate da detalii despre ancheta care îi vizează şi nici despre calitatea pe care o au aceştia în dosar.

Potrivit ebihoreanul.ro, în afară de Liviu Popa, ceilalţi patru şefi de poliţii sunt suspectaţi că au protejat activitatea infracţională a unor oameni din afaceri.

Luni, procurorii DNA au făcut percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

Presa a relatat, citând surse, că în maşina lui Vasile Blaga, condusă de Liviu Popa, au fost găsiţi 700.000 de euro.
viewscnt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite