Vasile Avram dă declaraţii în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Avram va afla astăzi, în urma recursului, dacă rămâne în arest sau va fi cercetat liber
Vasile Avram va afla astăzi, în urma recursului, dacă rămâne în arest sau va fi cercetat liber

Recursul declarat la decizia de arestare preventivă a fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, se judecă astăzi la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE Vasile Avram a fost adus la judecată în jurul orei 9.00.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram (57 de ani), a ajuns după gratii pentru cel puţin 29 de zile, întrucât, susţin judecătorii Tribunalului Bucureşti, "prin prisma funcţiei deţinute a desemnat arbitrii după bunul lui plac şi a transformat programul jocurilor într-o loterie şi un instrument la mâna arbitrilor din România". Împreună cu Avram, a fost trimis după gratii şi omul de afaceri Sorin Ţerbea

Vasile Avram a fost arestat preventiv duminică, iar procurorii îl acuză că, pe lângă şpaga de 19.000 de euro luată de la sponsorul echipei de fotbal Tg. Mureş, Sorin Ţerbea, pentru a-i delega arbitrii agreaţi de el în sezonul competiţional 2011-2012, ar fi beneficiat şi de plimbări cu elicopterul.

"La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu-Mureş - Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Târgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", potrivit DNA.

Doru Neagu, preşedintele de comisiei de Disciplină din cadrul LPF l-a sunat pe Sorin Ţerbea, la 17 august 2011, şi au vorbit despre viitorul meci al echipei de fotbal FCM Târgu Mureş, dar şi despre nunta fiului lui Vasile Avram. Vezi aici interceptarea discuţiei

Stenogramele din dosarul lui Vasile Avram scot la iveală şi faptul că omul de afaceri Sorin Ţerbea şi unul dintre directorii de la firma sa Salubriserv se ocupau şi de buna dispoziţie de după meciuri. Vezi aici detalii!

Printre acuzaţiile aduse fostului şef al arbitrilor, Vasile Avram, se numără şi acela că făcea delegările după ce se „consulta” cu şefii de la Dinamo şi de la Vaslui. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite