Vameş, reţinut pentru spagă, după un flagrant al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Timişoara şi poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie au prins, luni, în flagrant, un angajat al Direcţiei Regionale Vamale în timp ce primea mită.

Un vameş angajat în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, din judeţul Timiş, a fost prins în flagrant, luni, în timp ce lua mită de la un om de afaceri care transporta sicrie din Serbia. Acesta ar fi cerut suma de 70 de euro de la omuld e afaceri.

„În zilele de 04 şi 12 septembrie 2019, inculpatul Avram Sorin Daniel, în calitatea menţionată mai sus,  a pretins şi primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor transportate. Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 150 de euro. După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.

Sorin Avram, care era considerat drept unul din apropiaţii lui Sorin Blejnar, fostul şef al Vămilor aflat acum în arest.

Marţi, Sorin Avram urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite