Valeriu Zgonea, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Ionuţ Mureşan / Adevărul
Imagine: Ionuţ Mureşan / Adevărul

Valeriu Zgonea a fost condamnat, luni, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de infuenţă. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Condamnă pe inculpatul Zgonea Valeriu la pedeapsa de ani închisoare cu executare. Menţine măsura asiguratorie până la concurenţa sumei de 62.142 lei”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti, la solicitarea „Adevărul”.

Pe data de 20 ianuarie, procurorii DNA au cerut condamnarea lui Valeriu Zgonea la o pedeapsă cu închisoarea orientată spre mediu pentru trafic de influenţă.

Reprezentantul DNA a susţinut, atunci, în faţa judecătorului, că Valeriu Zgonea a intervenit la fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea dar şi la Marcel Ciolacu, actualul şef al social-demoicraţilor pentru ca o anumită persoană, Ionela Dobrică, să ajungă într-o funcţie de conducere la Ministerul Comunicaţiilor. 

Valeriu Zgonea a arătat în faţa instanţei de judecată, în ultimul cuvânt, că este nevinovat şi că el crede „cu tărie în actul de justiţie”. 

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a arătat că el nu a avut niciun rol în numirea Ionelei Dobrică în funcţia de subsecretar de stat la Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională.

El a făcut şi o serie de precizări legate de interceptările prezentate de procurorul de şedinţă în sala de judecată.

„Funcţia de secretar de stat este o funcţie politică, nu dai examen pentru a ajunge acolo. Patru membri marcanţi ai PSD v-au spus în ce condiţii a fost promovată doamna Ionela Dorbică. În România, subsecretarii de stat nu au cabinet de demnitar sau şefi de cabinet. Este o poveste de adormit copiii! Dar această chestiune trebuia omisă (n.r. – de procurori) pentru ca chestiunea pseudo-juridică să aibă impact mediatic. Nu am contribuit în nicun fel pentru ca doamna Ionela Dobrică să devină subsecretar de stat”, a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a vorbit preţ de 30 de minute în faţa judecătorului în ultimul cuvânt. Fostul şef a Camerei Deputaţilor spune că dosarul lui a fost „lucrat”  de procurorii de la DNA Ploieşi Mircea Negulescu, Lucian Onea şi Alfred Savu.

„Să ne întoarcem la celebra poveste pe care domnul Negulescu, domul Savu şi domnul Onea au prezentat-o ca pe o mare realizare: excursia de la Viena. Dacă verificau celebra probă, acea fotografie apărută în România Liberă, vedeau că în ea apar fiicele domnului Dumitru Dobrică, iar fiica mea avea patru ani pe atunci. Şi aşa-zisul bodyguard era de fapt prietenul uneia dintre cele două fete.  (…) Aceste chestiuni au fost omise. Într-o democraţie, acest tip de poveste trebuie să dispară. Viaţa mea în ultimii trei ani de zile nu o doresc nici măcar cuiva care, poate, ar fi comis faptele! (…) În încheiere, vreau să vă spun că toate probele pe care dumneavoastră le-aţi cerut arată că sunt nevinovat. Asupra lui Dumitru Dobrică au fost făcute presiuni, eu şi familia mea am trecut în această perioadă printr-un linşaj mediatic. Am speranţa că din probe puteţi să vedeţi că sunt nevinovat”, a mai spus fostul şef al Camerei Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite