UPDATE Valer Marian a dat declaraţii la DNA împotriva lui Dragnea, acuzând nereguli la referendumul din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Marian este aşteptat astăzi la DNA FOTO jurnaluldenordvest.ro
Valer Marian este aşteptat astăzi la DNA FOTO jurnaluldenordvest.ro

Senator PSD Valer Marian, exclus din PSD în luna mai, a ajuns, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii în legătură cu denunţul pe care acesta l-a făcut la sfârşitul săptămânii trecute privind fraudarea referendumului din 2012 de către Liviu Dragnea. În plus, senatorul susţine că a fost audiat ca martor într-un dosar în care sunt vizaţi oameni politici, procurori, dar şi oameni de afaceri din Satu Mare.

UPDATE Senatorul PP-DD Valer Marian a depus la DNA denunţul la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, prin care îl acuză de fraudarea referendumului din iulie 2012. Totodată, senatorul a explicat că, pe lângă explicaţiile în cazul Dragnea, a dat şi o declaraţie, în calitate de martor, într-un dosar în care ar fi vizaţi procurori, oameni politici, dar şi oameni de afaceri din Satu Mare.

Valer Marian a trimis sâmbătă un „autodenunţ penal” în care îl acuză pe Liviu Dragnea că le-ar fi cerut liderilor de filiale judeţene, anul trecut, în calitate de secretar PSD, să falsifice alegerile din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru a se obţine pragul de prezenţă de 50% plus 1.

În denunţul făcut, Valer Marian precizează că pe 22 iulie a fost sunat de către Dragnea, pe atunci secretar general al PSD, pentru a stabili o întâlnire, care a şi avut loc în ziua respectivă.

„La un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica urmatoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală. Secretarul general Dragnea ne-a precizat că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condiţiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum. Am înteles că secretarul general Dragnea a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri la Cluj-Napoca şi la Sibiu”, se arată în denunţul senatorului.

Dragnea, urmărit penal în dosarul privind fraudarea referendumului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal în dosarul referendumului. Pe 6 septembrie 2012, procurorii DNA l-au pus oficial sub învinuire. 

Dragnea, propus pentru postul de vicepremier, este cercetat că ar fi adus mai multe persoane în secţiile de votare pentru a asigura prezenţa la vot necesară îndeplinirii cvorumului la referendumului pentru demiterea preşedintelui, din 29 iulie 2012.

Procurorii îl acuză pe Dragnea că „şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a-i determina pe primarii şi pe şefii de secţii de votare din judeţele din sudul ţării să încalce legea, în calitate de coordonator al campaniei naţionale a PSD pentru referendumul din 29 iulie. Aceasta, în scopul de a atinge obiectivul de prezenţă la vot de 60%”.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Senatorul Valer Marian (ex-PSD) a făcut un denunţ la DNA privind implicarea lui Dragnea în falsificarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu

Senatorul Valer Marian, exclus din PSD în luna martie, a trimis, sâmbătă, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) un “autodenunţ penal”  în care îl acuză pe Liviu Dragnea că le-ar fi cerut liderilor de filiale judeţene, anul trecut, în calitate de secretar PSD, să falsifice alegerile din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru a se obţine pragul de prezenţă de 50% plus 1. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite