Văduva lui Sergiu Nicolaescu a primit ameninţări cu moartea pentru că vrea să îşi incinereze soţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Nicolaescu. FOTO Marian Iliescu
Dana Nicolaescu. FOTO Marian Iliescu

Surse din apropierea familiei au declarat pentru wowbiz.ro că văduva lui Nicolaescu a primit ieri  ameninţări cu moartea. Un bărbat a sunat si i-a trimis mesaje in care-i spunea Danei Nicolaescu că va fi omorâtă dacă nu renunţă la ideea de a-l incinera pe regizor.

Scandalul a început după ce rudele lui Sergiu Nicolaescu au anunţat că trupul regizorului va fi incinerat. Adevărate dispute s-au creat în toate canalele media, iar reprezentanţii bisericii au refuzat să facă slujbă de înmormântare, considerând că incinerarea este foarte aproape de sinucidere.

Lucrurile au culminat cu o serie de ameninţări cu moartea pe care le-a primit văduva lui Nicolaescu. Apropiaţii Danei se gândesc acum dacă să apeleze la poliţie pentru a da de urma individului care a trimis ameninţările, arată site-ul wowbiz.ro.

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului Sergiu Nicolaescu, a declarat, vineri, la un post tv, că a fost ideea fratelui ei să fie incinerat, iar dorinţa îi va fi respectată. „Incinerarea a fost ideea fratelui meu. Am vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-miu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu“, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

De altfel, Arhiepiscopia Bucureşti a făcut un apel către familia regizorului Sergiu Nicolaescu, pentru ca maestrul să fie înmormântat după obiceiurile creştine, însă apropiaţii acestuia doresc să îi respecte în totalitate dorinţa testamentară, cea de a fi incinerat. BOR nu susţine practica necreştină a incinerării, deoarece aceasta se împotriveşte credinţei ortodoxe pe care au fost întemeiate hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi,  la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie de peste 60 de filme în care a fost regizor, scenarist şi actor. Sergiu Nicolaescu va fi incinerat astăzi, la crematoriul Vitan Bârzeşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite