Va fi Ion Iliescu condamnat la moarte prin puşcărie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 octombrie 2015. După mai bine de 25 de ani, fostului preşedinte al României Ion Iliescu i se aduc la cunoştinţă, la Parchetul General, capetele de acuzare pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 13 iunie 1990. Verdictul dur curge pe ecraneleTV cu roşu de breaking news, ca sângele lui bolşevic, ca sângele nevinovat al victimelor sale: Ion Iliescu, urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dacă ne uităm în Noul Cod Penal vom găsi infracţiunile contra umanităţii în acelaşi capitol cu genocidul.  După ce i-a executat pe Ceauşeşti pentru infracţiunea de genocid, „probată“ într-o caricatură de proces, Ion Iliescu este acuzat astăzi în plină democraţie şi libertate a Justitiţiei de una din cele mai grave crime - crima împotriva propriului popor.

Nu avem rechizitoriul la îndemână, dar bănuim că infracţiunile contra umanităţii de care se face vinovat Ion Iliescu în DOSARUL MINERIADEI se încadrează în articolul 439 din Noul Cod Penal din care redăm mai jos:

(1) Săvârşirea, în cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, a uneia dintre următoarele fapte:

a) uciderea unor persoane; (...)

g) vătămarea integrităţii fizice sau psihice a unor persoane; (...)

i) întemniţarea sau altă formă de privare gravă de libertate, cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional; (...)

k) alte asemenea fapte inumane ce cauzează suferinţe mari sau vătămări ale integrităţii fizice sau psihice,

se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Aşadar în cazul unui proces corect şi nu avem motive să ne îndoim că nu se va întâmpla aşa, Ion Iliescu se va alege cu o condamnare la puşcărie care îl va scoate definitiv din circuit, având în vedere vârsta sa înaintată. Cu alte cuvinte, fie că va primi condamnarea pe viaţă sau pe cea la 15 ani, bâtrânul comunist va închide ochii în inchisoare. 

Poate părea crud acest scenariu pentru un om care şi acum în ceasul al doisprezecelea are credinţa ca nu a făcut nimic rău, ba din contră.

Merită însă Ion Iliescu să fie condamnat la moarte prin puşcărie? Familiile morţilor şi schingiuiţilor de la Revoluţie şi de la Mineriade pot răspunde cel mai bine, dar şi noi, celelalte milioane de români, cărora ni s-a refuzat dreptul la o ţară frumoasă pe care am visat-o ori de câte ori am ieşit în stradă.

Ca să nu mai spunem că „Bunicuţa“ Ion Iliescu trebuie să plătească şi pentru că a tolerat un amar de ani marea corupţie şi că i-a adăpostit de condamnarea Justiţiei pe toţi bandiţii şi mafioţii care au făcut averi pe spatele unui popor tot mai sărac. Tot infracţiuni contra umanităţii se cheamă şi astea, măi animalule! 
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite