Vă invităm la prima conferinţă umanistă din estul Europei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragi prieteni, în această lună, pe 25 mai 2013, la Bucureşti, va avea loc prima conferinţă internaţională umanistă din România şi estul Europei, la Palatul Parlamentului. Conferinţa este găzduită de Asociaţia Umanistă Română.

Asociaţia Umanistă Română, în parteneriat cu International Humanist and Ethical Union (Uniunea Umanistă şi Etică Internaţională) şi European Humanist Federation (Federaţia Umanistă Europeană), anunţă conferinţa umanistă „Education, Science and Human Rights, ce va avea loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în sala „C. A. Rosetti”, pe data de 25 mai 2013, ora 10:00. Pentru prima oară în România şi în estul Europei, reprezentanţii celor mai importante organizaţii umaniste din lume se adună la Bucureşti pentru a celebra umanismul.

Conferinţa „Education, Science and Human Rights” este dedicată tuturor celor interesaţi de tratarea unor subiecte aproape tabu în România, precum religia în şcoli, drepturile omului, biserică şi secularism, ştiinţă şi educaţie, drepturile persoanelor LGBT, alături de invitaţi prestigioşi la nivel internaţional. Astfel, publicul interesat este invitat să asiste la conferinţe susţinute de PZ Myers (SUA), Richard Wiseman (Marea Britanie), Boris van der Ham (Olanda), Andrew Copson (Marea Britanie), Oleg Brega (Republica Moldova), Keith Porteus Wood (Marea Britanie), Jean-Marc Schiappa (Franţa), Catherine Le Fur (Franţa) şi alţii. Pentru a afla programul conferinţei şi mai multe informaţii despre invitaţii noştri, accesaţi www.humanismromania.org sau pagina de Facebook.

Participarea la eveniment se realizează pe baza biletelor achiziţionate online, în reţeaua de magazine partenere Eventim: Germanos, Vodafone, Orange, Domo, Cărtureşti şi Humanitas sau telefonic la 1951. Pentru bilete online

Asociaţia Umanistă Română are plăcerea să găzduiască, pentru prima oară în România, Adunările Generale anuale ale celor mai importante organizaţii umaniste internaţionale şi, cu acest prilej, am dorit să oferim publicului românesc o altfel de perspectivă. O perspectivă care, considerăm noi, umaniştii, că ar putea aduce României, la fel ca celorlalte ţări europene, o mai bună înţelegere a respectării drepturilor omului şi a libertăţii de conştiinţă. O perspectivă în care investiţiile merg către educaţie modernă şi cercetare ştiinţifică, unde ştiinţa detronează miturile şi superstiţiile. Oricine este interesat de o schimbare de atitudine şi de funcţionare a lucrurilor în ţara noastră, nu ar trebui să piardă prilejul de a participa la această conferinţă. Este un mare pas înainte.

Aşadar, dragi prieteni, ne vedem pe 25 mai 2013 la Palatul Parlamentului să cunoaştem oameni impresionanţi, să schimbăm idei şi opinii, să celebrăm umanismul şi drepturile omului.


Înfiinţată în iulie 2008, Asociaţia Umanistă Română îşi propune promovarea ştiinţei, culturii, drepturilor fiinţei umane, valorilor umaniste şi a celor democratice ale societăţii deschise, apărarea principiului democratic al separării dintre stat şi biserică, apărarea libertăţii de gândire, conştiinţă şi religie, ca drept fundamental al fiecărei persoane indiferent de opţiunea sa faţă de religie, promovarea unei educaţii moderne, de natură să stimuleze autonomia de gândire a copiilor şi tinerilor. Asociaţia Umanistă Română a fost distinsă la Gala Societăţii Civile din 2010 cu o „menţiune specială” pentru proiectul “Celebrarea Anului Darwin în România – 2009”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite