Ursul care a ucis un om în Dâmboviţa era turbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul a ucis un om şi a rănit alte două persoane FOTO Mediafax
Ursul a ucis un om şi a rănit alte două persoane FOTO Mediafax

Ursul împuşcat sâmbătă seară în localitatea Pietroşiţa era turbat, arată primele rezultate ale autopsiei, a anunţat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, care a susţinut că animalul este cel care cu o zi în urmă a atacat trei oameni.

"Nu există nicio îndoială că ursul este cel care a atacat şi avem confirmarea că avea rabie. Faptul că a atacat ziua, şi acolo unde lucrau oameni, arată că avea un comportament agresiv", a spus şeful DSVSA Dâmboviţa, citat de Mediafax.

El a precizat că ursul este cel care a atacat trei persoane.

Carantina în zonă

În aceste condiţii, ca primă măsură a fost stabilită carantina, fiind instituită o zonă de supraveghere pe o porţiune de 10 kilometri şi o zonă de protecţie pe o porţiune de 30 de kilometri.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa a mai spus că în perioada următoare se va verifica dacă există animale muşcate de acest urs sau dacă au un comportament agresiv.

Întrebat dacă urmele găsite în zonele în care ursul a atacat corespund cu labele acestuia, Tolea a spus că acest lucru va fi stabilit de către criminalişti, însă incidiciile de până acum sunt că acestea corespund.

Sandu Tolea a mai spus că în urma incidentelor de sâmbătă a fost instituită o celulă de criză formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, DSVSA, Poliţiei şi Jandarmeriei, care vor lua toate măsurile necesare în astfel de situaţii.

Potrivit sursei citate, DSVSA va începe vaccinarea vulpilor, pentru că acestea sunt prima sursă a rabiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite