UPDATE/ Pensionar cu 192 de procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pensionar din comuna Stăneşti, judeţul Gorj, se judecă în nu mai puţin de 192 de procese aflate pe rolul diferitelor instanţe de judecată.

Ion Cârstoiu (70 de ani) a dat în judecată funcţionari publici din Primăriile Stăneşti şi Dăneşti, judecători, procurori, prim-procurori, notari şi poliţişti.

Pe lista lui Cârstoiu urmează chiar instituţia prezidenţială. „O să-l dau în judecată pe Băsescu, dar nu pe el direct, ci instituţia prezidenţială, pentru că am trimis mai multe memorii şi am primit aceleaşi răspunsuri, cu toate că eu aduc la cunoştinţă alte fapte", ne-a spus pensionarul supărat.

Mereu la instanţă

Cârstoiu a început seria proceselor în 2000. „Am vrut să fac succesiunea şi am constatat că bunurile erau vândute prin cinci contracte false altor persoane. Atunci am început să dau în judecată persoanele pe care le consideram vinovate. Eu nu vreau bani, pentru că am destui. Doresc doar să se facă dreptate şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere", ne spune pensionarul.

image

Acesta a lucrat 35 de ani la mina Lupeni, din judeţul Hunedoara, iar acum are o pensie de 1.700 de lei. O parte din bani se duce pe sutele de procese pe care le are.

image

Pensionarul vine de două-trei ori pe săptămână pentru a se judeca în procesele pe care le are: „E greu să-i birui pe toţi. La procesele la care nu pot să merg, depun întâmpinări".

Ţine dosarele în maşina de spălat şi în frigider

Pentru că are foarte multe documente şi dosare, Ion Cârstoiu a ajuns să le păstreze şi în maşina de spălat sau într-un frigider scos din uz. Podul casei este plin şi e cu tot felul de dosare şi acte. „S-a strâns o maşină de dosare. Nu am unde să le mai ţin şi de asta le depozitez pe unde pot“, precizează Ion Cârstoiu. Aproape zilnic, acesta are procese pe rolul instanţelor de judecată. Pensionarul vine de două-trei ori pe săptămână pentru a se judeca în procesele pe care le are; „Nu prea am timp să merg la toate procesele. E greu să-i birui pe toţi. La procesele la care nu pot să merg, depun întâmpinări“.

Ion Cârstoiu a intentat 192 procese

Preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, spune că sunt sunt mai multe persoane care au foarte multe acţiuni în instanţă : „Nu ştiam că are atât de multe procese, pentru că nu am făcut o statistică. Nu îngreunează activitatea judecătorilor, pentru că sunt obişnuiţi cu această situaţie şi îşi fac datoria oricum. Nu ne deranjează“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite