UPDATE Dinel Staicu a devenit Dinel Nuţu la 1 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinel Staicu, recent condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), a depus o cerere, în ianuarie, pentru a prelua numele soţiei, informează Mediafax. De la 1 aprilie acesta se numeşte Dinel Nuţu.

Dinel Staicu se numeşte de la 1 aprilie Dinel Nuţu, când şi-a ridicat noua carte de identitate,  însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, solicitând informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Potrivit unor reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, citaţi de Mediafax, motivul pentru care autorităţile nu au ştiut că procedura de schimbare de nume a fost îndeplinită este faptul că baza naţională de date se actualizează la zece zile.

Deaorece nici instanţa şi nici Poliţia nu au fost informate că procedura schimbare de nume, mandatul de urmărire s-a eliberat pe numele "Dinel Staicu".

Potrivit ADS Craiova, decizia de aprobare a schimbării numelui de familie din Staicu în Nuţu i-a fost comunicată omului de afaceri pe 23 martie. termenul legal până la care acesta îşi poate schhimba actele este de 15 zile de la comunicare.

Cererea de schimbare a numelui i-a fost aprobată, decizia fiind publicată în partea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al României.

"Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, aleea Mamaia numărul 2, judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu, judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicită schimbarea numelui său de familie din Staicu în acela de Nuţu, spre a se numi Nuţu Dinel", se arată în ediţia Monitorului Oficial citată.

El însă trebuia să meargă cu extrasul din Monitorul Oficial, cu aprobarea Consiliului Local şi cu documentele de identitate la Evidenţa Populaţiei, pentru a-şi preschimba actele şi a încheia procedura preluării noului nume.

Soţia lui se numeşte Nuţu Lenuţa.

Condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor, Staicu este dat în urmărire naţională deaorece nu a putut fi găsit.

Potrivit Mediafax, poliţia nu oferit detalii legate de schimbarea de nume a lui Staicu şi nici nu a precizat care ar fi implicaţiile demersului acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite