UPDATE Cum se circulă de Paşte. Poliţiştii rutieri, mobilizaţi pe principalele drumuri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale la această oră pe principalele artere din ţară, a anunţat Poliţia Română. Astfel pe DN1 Bucureşti-Ploieşti sunt valori normale de trafic, în uşoară creştere la ieşirea din Capitală. De asemenea, pe E85 Bucureşti-Urziceni se circulă fluent.

UPDATE Traficul rutier s-a aglomerat, vineri după-amiază, pe DN 1, pe sensul de mers către staţiunile de pe Valea Prahovei. La Comarnic, coloana de maşini se întinde pe aproximativ 5 km. Aglomeraţie este şi la ieşirea de pe A1 în DN7, unde coloana de maşini este  de 3 km. Traficul s-a aglomerat şi la ieşirea de pe Autostrada A1 către Slatina (DN65).

Mai aglomerat este Drumul Naţional 6, la ieşirea din Mihailesti spre Alexandria, unde se circulă în coloană. Poliţiştii anticipează, în următoarele ore, o creştere treptată a valorilor de trafic, mai ales pe Valea Prahovei, în condiţiile în care mii de turişti urcă la munte pentru petrecerea minivacanţei de Paşte.

Pe drumurile din întreaga ţară vor fi mobilizaţi în fiecare zi, în medie, 1.466 de poliţişti rutieri care au ca principale misiuni prevenirea accidentelor grave de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului. Poliţiştii vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar. Poliţiştii rutieri vor beneficia de sprijin aerian din partea unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 şi DN6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcţie de situaţia de la sol.

Restricţii de trafic în capitală

Între 14 aprilie, de la ora ora 22.00 şi până pe 18 aprilie, la ora 5.00, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi restricţionat, pe perimetrul cuprins între Piaţa Victoriei şi Strada George Enescu, precum şi pe străzile adiacente, pentru manifestările organizate de Primăria Capitalei cu ocazia Paştelui, anunţă Poliţia Rutieră.

Accesul riveranilor va fi permis pe următoarele străzi: Strada Frumoasă (între Strada Sevastopol şi Calea Victoriei), Strada Gina Patrichi (între Bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei), Calea Griviţei (între Strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, accesul riveranilor fiind restricţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei şi apoi către Strada Banului).

Deasemenea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunţat că circulaţia vehiculelor grele, cu excepţia celor destinate transportului de persoane, este interzisă în zilele de sâmbătă, duminică şi luni (prima şi a doua zi de Paşte şi ziua premergătoare), în anumite intervale orare.

Astfel, sâmbătă, în intervalul 16:00 - 22:00, vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au voie să circule pe Autostrada A2 - Bucureşti (int. A2 cu CB) -Fundulea - Lehliu (int. A2 cu DN3) - Feteşti (int. A2 cu DN3B) - Cernavodă (int. A2 cu DN3) - Murfatlar (intersecţia A2 cu DN3).

În aceeaşi zi, vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu pot circula, tot între orele 16:00 - 22:00 pe DN7 - Piteşti (ieşire din municipiu) - Râmnicu Vâlcea - Veştem (int. DN7 cu DN 1) şi pe DN39 - Agigea (int. DN39 cu DN 39A) - Mangalia (intrare municipiu).
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite