Patronii clubului Colectiv au fost prezenţi la termenul de luni al procesului Colectiv. Ce speculează presa tabloidă britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv au fost filmaţi luni, la Tribunalul Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în procesul Colectiv. Cu toate acestea, tabloidele din Marea Britanie au speculat că unul dintre acuzaţi, George Alin Anastasescu, ar fi fugit din România şi s-ar ascunde într-o locaţie necunoscută din Marea Britanie.

Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks. Ei s-au prezentat luni la Tribunalul Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în procesul Colectiv. Cei trei au fost filmaţi în sala de judecată, imaginile fiind publicate de Ştirile Pro TV.

Presa tabloidă din Marea Britanie a scris că unul dintre suspecţi, Alin Anastasescu, ar fi ”fugit” în UK, fiind ”dispărut” din România.

Jurnaliştii britanici au mai speculat că judecătorii români le-ar permite deliberat urmăriţilor penal sau chiar condamnaţilor să părăsească România. Ajunşi în Marea Britanie, aceştia invocă supra-aglomerarea penitenciarelor româneşti pentru a cere judecătorilor britanici, când se judecă extrădarea, să nu fie retrimişi în România pentru că le-ar fi încălcate drepturile fundamentale.

The Sun şi Daily Mail menţionează mai multe cazuri ale unor români certaţi cu legea, care au profitat de ocazie pentru a dispărea în străinătate, printre care un traficant de droguri care ar fi mers la un eveniment dedicat porumbeilor şi nu s-a mai întors în România, potrivit Digi24.ro.

„Infractorii români se folosesc de o hibă legislativă pentru a scăpa de închisoare, a fugi în Marea Britanie şi a evita apoi extrădarea, invocând dimensiunile celulelor de detenţie. Unul dintre cei mai căutaţi bărbaţi din România ar fi dispărut în Marea Britanie. Lui Anastasescu George Alin i-a fost permisă intrarea în Marea Britanie, cu toate că este pus sub acuzare în legătură cu moartea a 64 de persoane, într-un club de noapte din Bucureşti. Incendiul din 2015 de la Clubul Colectiv din capitala României a fost unul dintre cele mai grave din istoria ţării”, scrie Daily Mail.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite