Unul dintre „oamenii lui Dragnea”, citat la DIICOT. Codrin Ştefănescu: „Nu ştiu de ce mă cheamă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD  Imagine: Mediafax Photo
Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD  Imagine: Mediafax Photo

Codrin Ştefănescu a fost citat pentru vineri, ora 12:00, la DIICOT Caraş-Severin. Fostul secretar general al PSD spune că nu ştie de ce a fost chemat, mai ales pentru că a fost doar de două ori la Caraş-Severin.

„Eu personal am fost în Caraş de două ori, doar ca secretar general al PSD. O dată după plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, când am venit în ianuarie anul trecut, în 2019. Am stat o zi şi am constituit o echipă interimară de conducere. A doua oară am fost în martie-aprilie, împreună cu Liviu Dragnea şi mai mulţi colegi din conducerea partidului şi miniştri, când au avut loc alegerile interne în PSD Caraş-Severin. Deci eu nu am treabă cu Caraşul. Nu ştiu de ce mă cheamă”, a spus Codrin Ştefănescu pentru agenţia Mediafax, citată de Digi24.ro.

Social-democratul a adăugat că i-a fost trimisă o citaţie de la DIICOT Caraş-Severin, într-o anchetă locală, şi va merge la audierea care va avea loc, vineri, în jurul orei 12.00. El a mai spus că ar mai fi chemaţi şi alţi colegi, deputaţi, senatori şi primari de la PSD.

Este vorba despre o anchetă a DIICOT şi DGA legată de schimbări pe criterii politice în instituţii din vestul ţării. În acest caz au fost făcute percheziţii la majoritatea serviciilor deconcentrate din judeţul Caraş-Severin, dar şi la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Naţională de Radiodifuziune.

Potrivit G4Media.ro, procurorii DIICOT anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraş-Severin a fost preluată de deputatul Luminiţa Jivan, s-ar fi făcut presiuni pentru ca şefii serviciilor deconcentrate din Caraş-Severin să fie înlăturaţi, pentru a fi numiţi în funcţii oameni de încredere, dar şi pentru impunerea de oameni la DRDP Timişoara.

Surse: Ce nume sunt vizate de anchetă

Pentru a-i scoate din funcţii pe cei vizaţi de schimbări, procurorii susţin că s-au folosit atât presiuni directe şi ameninţări, dar şi metoda trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea. Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea şefului IPJ Caraş-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Poliţiştii DGA au ridicat documente de la instituţiile locale şi centrale menţionate.

PressAlert.ro a scris că ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectaţi în dosar fiind Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminiţa Jivan, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ioan Chisăliţă, senator de Caraş-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul şef al ISJ Caraş-Severin, dar şi mai mulţi primari din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite