Un oficial palestinian cere UE să acţioneze după anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei române în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Un
oficial palestinian cere UE să acţioneze după
anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei române în Israel de la Tel
Aviv la Ierusalim

Saeb Erekat FOTO EPA

Negociatorul palestinian Saeb Erekat a comentat pe Twitter anunţul României privind mutarea ambasadei la Ierusalim, calificând-o drept o încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU şi solicitând intervenţia Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU. Contribuie doar la eliminarea soluţiei celor două state, singura modalitate de a instaura pacea şi stabilitatea în regiune“, afirmă Erekat într-o postare pe Facebook.

„Cerem UE să acţioneze în privinţa acestei decizii, care încalcă politici europene consacrate. Vom discuta acest subiect în cadrul Ligii Arabe şi al Organizaţiei de Cooperare Islamice“, adaugă el.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat dumincă, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. 

„Sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului“, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: