Universităţile vor prelungi perioada de înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea facultăţilor va prelungi programul de înscrieri în a doua sesiune a admiteri pentru ca absolvenţii de liceu care iau Bacalaureatul în septembrie să aibe şanse să urmeze studiile superioare.


Astfel, mai multe specializări din cadrul Universităţii Bucureşti care mai au locuri neocupate au anunţat că vor mări perioada de înscriere cu aproape o săptămână. Este cazul Facultăţilor de Matematică, Biologie, Chimie şi Geologie. Acestea vor primi dosarele candidaţilor pănă pe 12-17 septembrie. Universitatea Bucureşti s-a aflat într-o situaţie similară şi în prima sesiune, din luna iulie, când a decis să prelungească înscrierile, după ce perioada admiterii s-a suprapus cu examenul de Bacalaureat.

Citeşte şi:

Universităţile româneşti, codaşe în clasamentele online

Concurenţa a adus note mari


Şi Universitatea „Al.I.Cuza“ din Iaşi a programat sesiunea de admitere din septembrie în aceeaşi perioadă cu cea de Bacalaureat. Reprezentanţii universităţii spun că dacă va fi necesar facultăţile îşi vor prelungi programul. „Facultăţile pot cere prelungirea perioadei de înscriere cu câteva zile. Momentan nu s-a pus problema prelungirii perioadei de admitere la nivelul întregii universităţi“, arată Mădălina Cocea, purtator de cuvânt al Universităţii „Al.I.Cuza“ din Iaşi, instituţie ce organizează a doua sesiune de admitere în perioada 6-11 septembrie.

Doar o zi la dispoziţie pentru a-şi depune dosarul

Cei care vor lua examenul de Bacalaureat în septembrie şi vor să se înscrie la una din facultăţile Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca au la dispoziţie doar o zi să-şi depună dosarul.

„Pentru moment nu s-a luat o decizie de prelungire a duratei înscrierlor. În cazul apariţiei unor modificări privind calendarul admiterii sesiunea septembrie 2010, acestea vor fi comunicate prin canalele media şi afişate în timp util pe site-ul UBB“, spune Miruna Baloşin, purtător de cuvânt al Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.


Ministerul Educaţiei arată că „perioadele celor două sesiuni de admitere, formele şi probele de concurs se stabilesc prin metodologie“, iar „senatele universităţilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului înscrierii la propriile facultăţi“.


 “Luând în considerare ordinea firească, cronologică, a deciziilor cu privire la examenul de Bacalaureat şi la admiterea la facultate, universităţilor le revine responsabilitatea corelării calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfăşurarea examenului de Bacalaureat, prima şi a doua sesiune”, se specifică într-un comunicat redactat de Minister.

Termen limintă până la 1 octombrie

 Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că universităţile au ca termen limită pentru concursul de admitere, începerea anului universitar, respectiv 1 octombrie 2010.
 “Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin deciziile legate de calendarul examenului de Bacalaureat, permite tuturor absolvenţilor de liceu care promovează examenul, atât în sesiunea iunie-iulie, cât şi în sesiunea august-septembrie, să se înscrie pentru admiterea în facultăţi”, se mai arată în document.


A doua sesiune de Bacalaureat începe pe 23 august şi se termină pe 9 septembrie, faţă de anul trecut când începea pe 17 august şi se termina pe 3 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite