Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" dă bani pentru proiecte studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi vor primi burse speciale dacă se vor implica în viaţa comunităţii academice. În urma unei hotărâri a Biroului Senat al

Studenţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi vor primi burse speciale dacă se vor implica în viaţa comunităţii academice. În urma unei hotărâri a Biroului Senat al universităţii s-a hotărât instituirea a două categorii de burse menite să sprijine iniţiativele studenţeşti.
Cele două tipuri de burse vor fi acordate atât pentru activităţi sociale privind campusurile universităţii, cât şi pentru activităţi cultural-artistice. În concursul pentru cele două tipuri de burse vor intra studenţii sau grupurile de studenţi care vor implementa proiecte ce vizează fie direct universitatea, fie proiecte privitoare la viaţa studenţească. Tinerii în cauză ar putea beneficia şi de reduceri sau chiar scutiri de la taxele de studiu semestriale de la facultăţi. Această hotărâre a fost luată pentru a impulsiona studenţii să alcătuiască proiecte pentru a forma un "spirit de comunitate" în cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".
Până acum, în cadrul universităţii au existat câteva iniţiative studenţeşti care s-au bucurat de succes: Caravana Bologna, organizată de Asociaţia Studenţilor Români (ASR), care a vizat informarea elevilor din Moldova privind procesul Bologna, iniţiativa organizaţiei studenţeşti de la Facultatea de Biologie, TERIS, care a ecologizat parcul Complexului studenţesc "Titu Maiorescu". Deocamdată nu se ştie ce fonduri vor fi alocate acestor burse pentru studenţii cu iniţiativă, condiţiile de acordare a burselor şi cuantumul acestora urmând să fie stabilite de conducerea universităţii ieşene.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite