Unde a dispărut baronul Nicuşor? El spune că e în SUA, autorităţile îl vor da în urmărire internaţională. Un şef din TVR i-a schimbat scutecele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea în lipsă a preşedintelui CJ Constanţa şi difuzarea, de către TVR, a informaţiei că acesta nu se mai află în spitalul din SUA unde a fost operat ridică o întrebare legitimă: unde se află, de fapt, Nicuşor Constantinescu? Radu Mazăre, primarul Constanţei, a dezvăluit faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost îngrijit în SUA de prietenul său, Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR.

„În SUA nu stai în spital ca în Europa. În spital stai cât timp eşti operat, apoi eşti dus într-un bloc la mică distanţă de spital, unde eşti tratat ambulatoriu. Te mai întorci în spital când apar probleme foarte grave“, a spus Mazăre.

Între spitalul John Hopkins din Baltimore şi acest bloc de apartamente există un contract, care este depus la instanţă, spune Mazăre. De aceea nu înţelege de ce DNA cere arestarea prietenului său.  
O perioadă de timp, Nicuşor Constantinescu a fost îngrijit de Cristian Zgabercea. „El i-a pus plosca şi i-a pus pampers“, a povestit Mazăre. Primarul Constanţei a spus că ultima dată a luat legătura cu Constantinescu luni seara.

Unde a stat Nicuşor după ce a fost operat

Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR, a spus că a fost alături de prietenul său, Nicuşor Constantinescu, la a treia zi după ce a fost operat. „Mi-am luat concediu de odihnă şi am mers la prietenul meu. Soţia a stat cu el chiar în timpul operaţiei“, a spus el. Timp de peste trei săptămâni a locuit în apartamentul pe care îl ocupa Nicuşor. „Este un apartament spaţios, format din două dormitoare şi un living. Nu am plecat deloc de-acolo. Cum era să-l las singur peste noapte“, spune el. În acea perioadă începuseră şi problemele post–operatorii ale pacientului Constantinescu.

El spune că spitalul îţi recomandă un astfel de apartament, situat la mică distanţă de Spitalul John Hopkins din Baltimore. „O zi de spitalizare costă foarte mult acolo. Cu tot cu tratament, te poate costa 4.000 de dolari“.
Majoritatea celor care locuiesc acolo sunt persoane suferinde, spune el. „Spitalul te duce cu o maşină până acolo, iar personalul medical vine atunci când îl chemi“. Foarte greu, spune el, se ia legătura cu medicul Mohamad E. Allaf, care l-a operat pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „L-am sunat şi eu de câteva ori pentru că începuseră problemele post–operatorii şi a fost reinternat. Şi foarte greu răspunde la telefon“.

Fotografiaţi din blocurile de vizavi

Zgabercea mai spune că în perioada în care a stat alături de Nicuşor, din blocurile de vizavi li se făceau fotografii, lăsând să se înţeleagă faptul că erau spionaţi.

Postul de televiziune naţional, la care Zgabercea este producător general, a difuzat luni seara un material în care se spune faptul că Nicuşor Constantinescu a fost externat din spital. Este înregistrată telefonic o femeie care se recomandă a fi reprezentantul spitalului. Iată ce declară ea jurnaliştilor români, referindu-se la Nicuşor Constantinescu: „Nu este aici. Nu ştiu unde poate fi, dar nu este în spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedură, dar nu este aici“, a spus ea jurnaliştilor români. Întrebat de ce a apărut o astfel de ştire la postul de televiziune la care el este producător general, Cristian Zgabercea a declarat că el nu ştie ce fac reporterii.

„Ei pe aia au găsit-o, cu ea au vorbit. Dacă aşa a spus, aşa au dat“, a completat Zgabercea.
Cristian Zgabercea este prieten cu Nicuşor Constantinescu de peste 20 de ani şi i-a fost consilier în perioada 2004 – 2012. Printre funcţiile deţinute de Zgabercea se mai numără cea de preşedinte al Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Mamaia. O perioadă a fost consilier la postul Neptun TV din Constanţa. Din 2013 este producător general al TVR.

De ce nu s-a operat în România

Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a spus că Nicuşor Constantinescu a fost operat prin chirurgia robotică, care în România nu se mai practică din cauza faptului că este foarte scumpă. „S-a folosit pe la Bucureşti şi prin Cluj cred, dar s-a renunţat. Este cea mai sigură procedură de scoatere a prostatei şi ganglionilor“, a explicat el. Numai că, în cazul lui Nicuşor Constantinescu, au apărut complicaţii post–operatorii şi a trebuit să rămână sub supravegherea medicilor de acolo.

Fotografii cu drena în abdomen

În urmă cu o săptămână, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a transmis presei un set de fotografii şi a făcut publice intervenţiile chirurgicale la care a fost supus colegul său. Pacientul Nicuşor Constantinescu a rămas fără prostată, are incontinenţă urinară şi are nevoie de radioterapie.
Fotografiile ni-l arată pe Constantinescu pe patul de spital, cu o drenă în abdomen şi cu un pachet de pamperşi pe noptieră. În altă fotografie el ţine în mână ziarul „Baltimore Sun“, ediţia din 17 iunie 2014. ;

Nicuşor Constantinescu va fi urmărit internaţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a ajuns, luni seară, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, astfel că  a fost emis un mandat de urmărire naţională.

Avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, a confirmat că Nicuşor Constantinescu este urmărit naţional, pentru că decizia de luni a Tribunalului Bucureşti este executorie. Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite un mandat de urmărire internaţională.

Avocatul a spus că Nicuşor Constantinescu “se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă. Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv şi a dispus emiterea pe numele lui Nicuşor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Într-o scrisoare dată publicităţii de către Consiliul Judeţean Constanţa, dr. Mohamad E. Allaf, şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului John Hop¬kins, susţine că o întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale în cazul lui Nicuşor Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul făcut în recuperarea sa.

„Mama, întreabă-i pe poliţişti dacă pot să mă duc la WC“

Codruţa Constantinescu, soţia baronului local Nicuşor Constantinescu, a postat pe pagina de Facebook un mesaj, după ce familia sa a fost vizitată de poliţiştii care i-au adus mandatul de arestare preventivă. „Până astă-noapte am fost ca un strigăt mut. Pentru cuvinte grele, pentru boală, pentru supliciul singurătăţii, pentru iertări, pentru (puţine) binecuvântări. Dar nu am mai putut să pun văl tăcut peste spaima lui Ştefan. «Mama, întreabă-i pe poliţişti dacă am voie să merg la WC!”... În timpul percheziţiilor procurorilor DNA la locuinţa lor, în luna martie, Nicuşor Constantinescu spune că oamenii legii au căutat probele care să-l incrimineze inclusiv în ghiozdanul copilului.

Baronul se ascunde de Curtea de Conturi

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului de specialitate al Curţii de Conturi, programat în 2011, 2012 şi 2013.

Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate. O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite