UPDATE Maidanezii atacă din nou. Un copil de 11 ani din Capitală a rămas fără jumătate dintr-o ureche după ce a fost muşcat de câinii fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de 11 ani care a fost muşcat, duminică seara, în sectorul 3 de câini fără stăpâni a rămas fără jumătate dintr-o ureche şi a suferit răni multiple. Acesta a ajuns a ajuns iniţial la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, însă a fost transportat la Institutul „Matei Balş” unde timp de 24 de ore va fi ţinut sub tratament special antirabic.

UPDATE Băiatul de 11 ani se afla la căutat de fier vechi într-o zonă cunoscută pentru acest lucru din sectorul 3, mai exact la fosta Fabrică 23 August.

„În momentul în care a ajuns la noi, jumătate de ureche era smulsă, copilul prezentând şi plăgi multiple la nivelul mâinii şi al umărului, pe partea stângă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu“, Raluca Alexandru, pentru adevarul.ro.

Copilul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ unde trebuie să stea 24 de ore din momentul în care a fost adus, pentru a i se administra tratamentul antirabic şi alte măsuri medicale care se impun.


Băiatul prezenta „multiple muşcături de câine, la nivel facial. Cel mai important a fost faptul că jumătate din pavilionul auricular stâng nu mai era, deci a fost jumătate de ureche smulsă de câine. La nivelul umărului şi la mână, stânga mai prezenta muşcături”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, doctorul Raluca Alexandru, citat de Digi24.

„A fost în sala de operaţii, s-a practicat sutura plăgilor şi a fost dus la Spitalul „Matei Balş”, pentru tratamentul antirabic”, a precizat sursa citată.

Potrivit altor surse din unitatea medicală citate de Mediafax, băiatul ar fi prezentat leziuni la unul dintre picioare.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Pe străzile Capitalei sunt circa 60.000 de câini fără stăpân, conform rapoartelor autorităţilor. Primăria nu a început încă eutanasierea câinilor vagabonzi.

Ionuţ Anghel, băiatule patru ani care a murit muşcat de câini

Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit pe 2 septembrie, după ce ar fi fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara pe 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Acesta a mai precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa că dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare.

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite