Un ultim omagiu pentru pilotul Ion Dobran. Bucureştiul va fi survolat de avioane de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Wikipedia
Foto Wikipedia

Forţele Aeriene Române au transmis că o formaţiune de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola partea de sud a Bucureştiului, duminică, în jurul orei 14.00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de avioane de vânătoare Ion Dobran.

Ion Dobran este un erou al celui de-Al Doilea Război Mondial şi a murit, vineri, pe 24 septembrie, la vârsta de 102 ani.

„Îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă”, transmit Forţele Aeriene Române.

Legendarul erou al aerului, pilotul Ion Dobran a participat la 340 de misiuni, 74 de lupte aeriene şi a avut 10 victorii aeriene confirmate, 3 probabile şi un avion distrus la sol, fiind, până în ultimul moment al vieţii, un veritabil militant al păstrării memoriei camarazilor care şi-au dat viaţa pentru patrie. 

A fost doborât de trei ori, dar a scăpat cu viaţă şi fără răni grave. El a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite