Bacău: Un tren cu pasageri a deraiat, după ce a fost lovit de o basculantă. Mecanicul locomotivei a murit în urma unui stop cardio-respirator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de pasageri a deraiat în apropiere de Bacău. Mai multe persoane au fost rănite după ce o basculantă a lovit garnitura care a ieşit de pe şine. Atât şoferul basculantei, cât şi mecanicul trenului au murit, potrivit echipajelor medicale ajunse la faţa locului.

UPDATE 18.15 Mecanicul locomotivei a murit în urma unui stop cardio-respirator. Potrivit medicilor care i-au acordat primul ajutor, bărbatul avea leziuni interne foarte grave şi nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale care au ajuns la faţa locului şi care l-au resuscitat timp de jumătate de oră.

Pentru siguranţa pasagerilor din tren, prefectul Bacăului, Dorian Pocovnicu, a pus la dispoziţia călătorilor mai multe microbuze cu care aceştia au fost transportaţi în gara Bacău. Reprezentanţii CFR le-au pus la dispoziţie un alt tren astfel încât aceştia să ajungă la destinaţie, respectiv la Suceava. Pasagerii nu au mai achitat contravaloarea biletului.

În ceea ce priveşte pasagerii răniţi, doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Bacău pentru îngrijiri de specialitate, în timp ce restul pasagerilor care au suferit răni în timpul impactului au primit asistenţă medicală la faţa locului de la echipajele de urgenţă.

Trafic feroviar blocat

Potrivit reprezentanţilor CFR Iaşi, traficul feroviar în zonă este încă blocat, deşi au fost aduse utilaje pentru degajarea liniilor ferate, dar şi pentru remontarea liniilor de înaltă tensiune.

UPDATE 17.35 Starea mecanicului de locomotivă este gravă, au explicat medicii.

UPDATE Potrivit Oanei Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, la ora 15.50, la intrarea în gara Bacău, a avut loc un accident pe calea ferată, la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată acustic şi luminos. 

CFR: Nu ştim câţi răniţi sunt 

„Trenul 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit o basculantă. În urma impactului, primul vagon de la locomotivă a deraiat de o osie, iar locomotiva s-a deplasat în faţă aproximativ 200 de metri. Se pare că sunt şi victime între călători, dar care nu sunt foarte grav rănite. Nu avem informaţii deocamdată despre şoferul basculantei. Circulaţia este, în prezent, întreruptă pe ambele fire de mers”, a explicat pentru adevarul.ro Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

Brânzan a mai spus că nu se cunoaşte cu exactitate numărul persoanelor rănite în urma impactului, adăugând că în urma unei anchete va fi stabilită şi cauza accidentului.

Şoferul basculantei a murit pe loc

Accidentul a avut loc la Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu, la 10 kilometri distanţă de Bacău, la o trecere la nivel cu calea ferată. Potrivit primelor informaţii, şoferul autobasculantei nu a oprit la trecere. 

Alexandru Şotropa, martor, spune că toată lumea a coborât din tren. Acesta a explicat pentru digi24.ro că „vagonul în care stătea el era ocupat în proporţie de 60%”. Şotropa susţine că autospeciale ale ambulanţei şi ale SMURD au ajuns la faţa locului pentru a acorda îngrijiri persoanelor rănite.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a declarat că şoferul basculantei a murit pe loc în urma impactului. „TIR-ul a luat foc”, a declarat Alexandru Balica, reprezentantul ISU, adăugând că momentan nu are alte informaţii cu privire la accident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite