Un timişorean a câştigat un proces de discriminare după ce a dat în judecată firma la care lucra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul şi-a acuzat foştii angajaţi de discriminare
Bărbatul şi-a acuzat foştii angajaţi de discriminare

Curtea Supremă a stabilit că o firmă din Timişoara a fost amendată legal pentru discriminare după ce societatea obligase un angajat să muncească în condiţii improprii. Bărbatul fusese pedepsit astfel de patron pentru că obţinuse în instanţă dreptul de a fi reangajat la firma care îl concediase.

Bărbatul a lucrat de mai mulţi ani ca electronist până când a fost dat afară din firma unde lucra. Acesta a contestat demiterea şi a avut câştig de cauză. Compania a fost obligată să-l reintegreze la locul de muncă, însă angajatul a descoperit condiţii greu de imaginat, potrivit Digi24.

Acesta era nevoit să lucreze într-un pod întunecat şi plin de praf, singura sursă de lumină fiind o lanternă pe care şi-a adus-o de acasă.

După o serie de sesizări către superiorii săi, acesta a fost mutat într-un vestiar. Şi obiectivul muncii s-a schimbat. Mai exact, bărbatul nu mai monta alarme, ci trebuia să completeze zeci de documente.

Angajatul s-a adresat unui avocat şi a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Ulterior a fost din nou concediat după ce superiorii săi au ajuns la concluzia că acesta nu îşi îndeplinea norma de reciclat deşeuri în fiecare zi.

CNCD a constatat că firma a discriminat angajatul, iar instanţa i-a dat Consiliului câştig de cauză. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite